FOTO Kotoripski vatrogasci slave 130. rođendan

Jučer, 8. lipnja, započelo je dvodnevna proslava 130-te obljetnice DVD-a Kotoriba. Radi se o društvu koje je jedno od najstarijih u Međimurju pa su stoga zaslužili posebnu pozornost.

Oni su ponos i dobra duša mjesta jer kroz svoju humanu misiju i svoje slobodno vrijeme pomažu ljudima u nevolji. Od 1888. godine društvo se besprekidno razvija, proširuje svoje članstvo, opremu i infrastrukturu, a sve u služni čovjeka i njegove sigurnosti. Načelo njihove djelatnosti je humanost, dobrovoljnost i zajedništvo.

DVD Kotoriba osnovano je s posljednjim danima listopada 1888. godine na inicijativu ondašnjeg vlasnika kotoripske pilane Jakoba Hirschlera. O svemu tome, i još mnogo šire, bilo je riječi na svečanoj sjednici društva kojoj su, uz članstvo, nazočili svi oni koji su na bilo koji način pomogli i koji pomažu njihov rad, svi oni koji s vatrogascima surađuju.

Okupili su se oni u dvorani Doma kulture koje je uvodno pozdravio Stanko Vugrinčić, predsjednik DVD Kotoriba. Među posebno pozdravljenima su bili općinski načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki, Andeas Lisjak, dopredsjednik VZ Međimurske županije i predsjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, ravnateljica OŠ Kotoriba Snježana Matoš, prof., pročelnica JUO Općine Kotoriba Karolina Bajkovec Horvat, vatrogasci susjednih općina, a posebno oni iz mađarskog pograničnog mjesta Murakeresztur.

O 130 godina dugom radu govorila je tajnica DVD Kotoriba Ana-Marija Vidović, a u sklopu sjednice podijeljen je dio diploma, zahvalnica, priznanja, nagrada, zahvala i plaketa najzaslužnijima, dok će ostatak biti podijeljen u nedjelju, 10. lipnja kada se na otvorenom nastavlja drugi dio proslave.

Riječi zahvale za humanost, čestitke za vatrogasno jučer, danas i sutra te su večeri slavljenica uputili Andreas Lisjak i Ljubomir Grgec.

Jučerašnje slavlje je započelo svetom misom u mjesnoj župnoj crkvi. Misno slavlje je predvodio vlč. Ivan Munđar, a slavljenici su u crkvu došli u povorci na čijem su čelu bili pripadnici mjesnog KUD-a.

U svečanu sjednicu himnama su nas uveli članovi Crkvenog pjevačkog zbora župe Kotoriba, nastupili su učenici OŠ Jože Horvata Kotoriba svojim radovima, a vatrogascima su podarili i crteže koji su izloženi u vatrogasnom domu, dok su nas svirkom na tamburama razveseljavali članovi KUD-a Kotoriba. Svečanost je vodio novinar Alen Fuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije