VELIKI PROBLEM

MALA SUBOTICA Pas bez vlasnika je općinski pas

Već dugo Općina Mala Subotica muku muči s napuštenim psima. Žarište problema je romsko naselje Piškorovec, no u novije vrijeme, kako je na sjednici Općinskog vijeća obznanio načelnik Valentino Škvorc, krivci za to nisu tamošnji stanovnici

– Svi psi čiji su vlasnici Romi su kastrirani ili sterilizirani, no u Piškorovcu ponovno završava velik broj štenaca. Premda je teško dokazati čiji su, znamo da ih dovoze i napuštaju vlasnici iz drugih općina, istaknuo je Škvorc, dodajući da Općina sve uredno prijavljuje veterinarskoj inspekciji.

Pri raspravi o spomenutoj temi vijećnik Mladen Lacković načelnika je upitao tko je zakonski odgovoran ukoliko pas lutalica počini kakvu štetu, primjerice, ako ugrize nekoga.

– Svaki pas bez vlasnika je općinski pas, odnosno Općina je odgovorna za njegovo zbrinjavanje, uzvratio je Škvorc.

Ujedno je izvijestio da Sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca u suradnji sa svim veterinarskim ambulantama iz Međimurja do 15. rujna organizira besplatnu sterilizaciju ženki pasa.

Uvjeti za prijavu su da pas mora biti mikročipiran te da je vlasnik umirovljenik ili da ima primanja manja od tisuću eura, odnosno da ih uopće nema. Prijave su moguće na adresu elektroničke pošte info@prijatelji-zivotinja.org.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3609

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije