oni su naše blago

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST Čakovec s najviše djece na broj odraslih, u TOP 5 i Prelog

Dva međimurska grada u TOP 5

Ako izuzmemo Grad Zagreb, po broju vrtićanaca na svakih 1000 stanovnika prednjači Čakovec, porast broja upisane djece lani je, u odnosu na 2022. godinu najveći u Kastvu, a Komiža se može pohvaliti najvećim rastom broja odgojitelja kao i najnižim brojem djece po odgojitelju u istom razdoblju, odnosno, najboljim vrtićkim standardom po tom pitanju. Ukupno je najviše vrtićanaca u Splitu, piše Gradonacelnik.hr.

Ovih je dana završilo i javno savjetovanje za novi Natječaj putem kojeg je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te državnog proračuna gradovima, županijama i općinama dostupno 45,7 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova. Jedinice lokalne samouprave tako će pojedinačno moći povući između 80 tisuća i 2 milijuna eura, a cilj Vlade RH je do kraja drugog kvartala 2026. godine osigurati 22.500 novih mjesta za polaznike vrtića.

Gledamo li broj djece na svakih tisuću stanovnika, na prvom je mjestu Čakovec s brojkom od 69,2 mališana, a u pet najbolje rangiranih su još i Kastav (61,8), Solin (61,4), Prelog (55,4) i Korčula (53,4). U Novigradu je na tisuću stanovnika 51,2 vrtićke djece, u Umagu 50,3, a listu zatvaraju Buje (49,1), Opuzen (47,9) i Ludbreg (47,7).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije