SVI ISTI - NEMA RAZLIKE

VIDEO I FOTO Sveta potvrda u Kotoribi: Prva generacija krizmanika u novim haljinama

Ovo je prva generacija krizmanika koja je nosila nove krizmaničke haljine

U Župi Kotoriba, sakrament svete potvrde u subotu, 25. svibnja 2024. godine primilo je 18 kandidata. Ova svečana ceremonija bila je posebna iz više razloga, a najistaknutiji je činjenica da je ovo prva generacija krizmanika koja je nosila nove krizmaničke haljine. Ovaj simbolični korak dodatno je uljepšao i uveličao važan događaj u životima mladih župljana.

Kotoripsku mladost krizmao je delegat varaždinskog biskupa, preč. Anđelko Košćak, koji je sa srcem i dušom sudjelovao u ovoj svetoj ceremoniji. Njegove riječi ohrabrenja i podrške ostavit će trajan dojam na krizmanike i njihove obitelji.

Velike zasluge za pripreme pripadaju domaćem župniku Ivanu Kljuniću i vjeroučiteljici Barbari Horvat. Njihov trud i posvećenost bili su ključni u pripremi krizmanika za sakrament. Zajedno su radili na jačanju vjere i duhovnom rastu kandidata, osiguravajući da su spremni za ovaj važan korak.

Nabavka novih krizmaničkih haljina bila je zajednički napor roditelja i župljana, koji su svojim doprinosima omogućili da ova generacija krizmanika zasja u punom sjaju.

Današnja svečanost bila je ne samo proslava sakramenta svete potvrde, već i proslava zajedništva, ljubavi i podrške unutar župe Kotoriba. Naša mladost, obučena u nove haljine, spremna je za nove izazove i prilike, s vjerom i nadom u srcima.

Čestitamo svim krizmanicima, njihovim obiteljima i cijeloj župnoj zajednici na ovom predivnom i svetom danu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije