DONOSIMO PROGRAM

JUBILARNA GODINA Dani šibe uz Opću opasnost, Gazde, izložbe, šaran na rašljama, besplatan vlak i lov ribe u bazenu

Za sve posjetitelje Općina Kotoriba je osigurala poseban vlak na relaciji Varaždin - Kotoriba

Dvadeseti po redu Dani šibe i ribe, poznata manifestacija Općine Kotoriba ove godine obilježava se u subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja 2024. godine na prostoru kod OŠ Jože Horvata Kotoriba, Ulica Ignaca Svetomartinskog.

Subotnji program počinje radionicama u organizaciji Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba od 10 sati u suradnji s udrugama, a radionice su namijenjene djeci školskog uzrasta. Od 14 sati počinje druženje kotoripskih udruga koje će pripremati ukusna jela od ribe. U 15 sati počinje besplatna predstava za svu djecu “Od puteljka pa do vode – praščićeve lude zgode” sa žonglerom, balonima i dječjim tetovažama.

U subotu u 19 sati počinje glazbeni program nastupom grupe Oaza kao uvertira u koncert večeri koji će održati grupa Opća opasnost. Nakon nastupa zabavu pod šatorom nastavlja grupa Oaza.

Nedjeljni program započinje jutarnjom Svetom misom u župnoj crkvi. Za sve posjetitelje Općina Kotoriba je osigurala poseban vlak koji iz Varaždina kreće u 13:24 sata, a u Kotoribu stiže u 14:13 sati. (Polasci: Varaždin 13:24, Čakovec 13:36, Čakovec Buzovec 13:40, Mala Subotica 13:47, Čehovec 13:53, Donji Kraljevec 13:57, Donji Mihaljevec 14:05). Od 14 do 18 sati svoja vrata otvara etno zbirka na starom farofu u organizaciji Društva žena dok će u holu Osnovne škole Jože Horvata od 14 do 19 sati biti postavljena izložba fotografija na temu “ Sto godina košaraštva u Kotoribi”.

Općina Kotoriba prijavila je “Umijeće i vještinu pletenja upotrebnih predmeta i suvenira od vrbove šibe” za upis nematerijalnog kulturnog dobra u Registar kulturnih dobara RH pa ćemo i ove godine na poseban način prezentirati umijeće koje je obilježilo značajan dio povijesti Kotoribe kroz “Kotoripsko korpaško selo” u kojem će se od 14:00 sati prikazivati nekadašnji način izrade košara od pripreme materijala do finalnog proizvoda od vrbove šibe. Svi zainteresirani posjetitelji moći će se aktivno uključiti u prikazane procese od pripreme materijala do izrade košare.

U 15:00 sati ispod šatora svoj su program pripremile Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba i finalistica Supertalenta 2023. Kiara Cenko iz Kotoribe. Za kraj nedjeljnog programa nastupa poznati hrvatski tamburaški sastav Gazde.

Oba dana manifestacije najmlađi će moći uživati u zabavnom parku u blizini šatora, a za djecu će u nedjelju posebna atrakcija biti i lov ribe u bazenu. Povodom dvadesete godišnjice Dana šibe i ribe vozit će turistički vlakić kojim će posjetitelji moći razgledati Kotoribu i sve njezine ljepote i znamenitosti.

Uz bogatu gastronomsku ponudu u subotu i nedjelju, posjetitelji će moći kušati i poznati specijalitet – šaran na rašljama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije