U CENTRU ZA KULTURU ČAKOVEC

ZASVIRAO U MEĐIMURJU Američki trubač i dobitnik Grammyja Chris Botti oduševio Čakovec

Jedan od najvažnijih trenutaka u njegovoj karijeri bio je rad sa Stingom

U čakovečkom Centru za kulturu nastupio je američki trubač i dobitnik Grammyja Chris Botti, donoseći svoj prepoznatljivi zvuk u srce Hrvatske.

Prije dolaska u Čakovec, Botti je svirao u Beču, a njegovi nadolazeći koncerti uključuju prestižne lokacije poput Istanbula, Dubaija, Pariza i Londona. Poznat kao najprodavaniji američki instrumentalni umjetnik, Chris Botti tijekom svoje karijere surađivao je s mnogim glazbenim velikanima.

Jedan od najvažnijih trenutaka u njegovoj karijeri bio je rad sa Stingom, koji mu je jednom prilikom rekao da napusti bend jer je vjerovao da Chris može postići više kao samostalni umjetnik. Osim Stinga, Botti je surađivao i s Michaelom Bubléom, Barbrom Streisand i Andreom Bocellijem, stvarajući nezaboravne glazbene trenutke.

Godine 2013. Botti je osvojio nagradu Grammy za najbolji pop instrumentalni album s albumom Impressions. Njegov album Italia bio je nominiran 2008., a tri nominacije dobio je i 2010. za svoj live album. Četiri njegova albuma dospjela su na prvo mjesto Billboardove ljestvice jazz albuma, što dodatno potvrđuje njegov status u svijetu glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije