veseli gosti

FOTO Mališani iz dječjeg vrtića ‘Suncokret’ posjetili Policijsku upravu međimursku

U petak, 10. svibnja Policijsku upravu međimursku posjetila su djeca odgojno-obrazovne skupine „Žabice“, dječjeg vrtića „Suncokret“ iz Strahoninca

Djecu je na ulazu zgrade uprave dočekala policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec te ih dovela do prostora referade izrade sobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, gdje su informirani o važnosti tih dokumenata i čemu služe.

Nadalje, interventni policajac ih je upoznao s radom i opremom policijskih službenika Interventne policije, a posebno im je činilo veselje isprobavanje stavljanja na glavu zaštitnih kaciga.

Policijski službenici Postaje prometne policije djecu su upoznali sa svojim radom te im pokazali vozni park, Mobilni preventivni centar policije, motocikle, bicikle, čamac te druga  policijska vozila koja policijski službenici koriste u obavljanju svojih službenih zadaća. Djecu je najviše veselilo sjesti na službeni motocikl te vidjeti upaljena svjetla i čuti zvučne signale.    

U sportskoj dvorani djeca su sa svojim odgajateljicama isprobali nogomet i košarku te vježbali vježbe za kondiciju koje policajci vježbaju te su im prezentirani i drugi zanimljivi zahvati koje koriste policijski službenici kod obavljanja svojih složenijih zadaća (privođenja lopova, obrane od napadača i dr.).

Upoznati su s pojmom daktiloskopije i izumitelju daktiloskopije Hrvatu Ivanu Vučetiću čiji izum je gotovo prije od 168 godina promijenio svijet tako što je prvi spoznao vrijednost uzimanja otisaka prstiju radi identifikacije. Djeci je spomenuto da nitko nema iste otiske prstiju i da se oni koriste u pronalaženju lopova, pa su tako veselo isprobavali uzimanje svojih otisaka prstiju, uspoređujući ih međusobno. Svatko je svoj otisak prsta na papirnatoj kartici ponio sa sobom za uspomenu. Uzimanje otisaka prstiju obavio je kriminalistički službenik iz područja kriminalističke tehnike.

U dvorištu ih je dočekala belgijska ovčarka Loka specijalizirana za pronalazak opojne droge koja je sa svojim vodičem izvela pokaznu vježbu pronalaženja droge u automobilu.

Na kraju djeca su se zasladila slatkišima te su im za uspomenu podijeljeni privjesci policijskog vozila s natpisom www.medjimurska-policija.gov.hr .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije