NOVOSTI

MURSKO SREDIŠĆE Ostaju bez veterinarske stanice?

Brojne mještane Murskog Središća nemalo je iznenadila obavijest zalijepljena na vratima tamošnje veterinarske stanice, a u kojoj stoji da je ambulanta za kućne ljubimce tvrkte Bioinstitut d.o.o. iz Čakovca prestala s radom 15. travnja i da se za sve informacije mogu javiti u ambulantu u Čakovcu

Građani, kao i mještani okolnih naselja ostali su zabrinuti za svoje ljubimce, ali i ostale veterinarske usluge, pokrenuta je prava kampanja protiv odluke, pa smo za više informacija nazvali broj istaknut na obavijesti. S druge strane javio se voditelj veterinarske ambulante Bioinstituta, Tomislav Dolar, dr. med. vet., koji nam je pojasnio:

– Zbog povećanog obujma posla u Čakovcu i nedostatka ljudi morali smo u Murskom Središću zatvoriti ambulantu za kućne ljubimce. To je privremena mjera i moram napomenuti da je veterinar i dalje prisutan u gradu, on je stručan i mogu se obaviti manji zahvati, dok će se specijalistički pregledi obavljati u Čakovcu. Znači, može se otići do veterinara kad je potreba i obaviti naprimjer, cijepljenje, ističe Tomislav Dolar te dodaje:

– Privatna smo tvrtka i idemo u restrukturiranje, obnavlja se i širi ambulanta u Čakovcu i to će u budućnosti biti klinika i bolnica za kućne ljubimce jer je u Čakovcu dvadeset puta više posla, ističe naš sugovornik. Odluku o zatvaranju ambulante prokomentirao je i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak koji ističe:

– Zatvoren je dio za male životinje, a za brigu oko velikih životinja ostaje jedna djelatnica. Mi se s tim ne slažemo jer je danas veterina nažalost, kako u Međimurju, tako i šire, uglavnom usmjerena na bavljenje malim kućnim životinjama jer krava više nema. Usluge su potrebite ljudima, koliko znam i poslovanje je bilo pozitivno, pa smo uputili poruku svim okolnim općinama čiji stanovnici gravitiraju prema ambulanti u Murskom Središću da daju potporu, pa ćemo zajedno nastupit prema vlasniku da se usluge opet što prije osiguraju u Murskom Središću. Vjerujemo da će biti razumjevanja, napominje gradonačelnik Srpak.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3601

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije