blagdan sv. marka

FOTO Uz podjelu zahvalnica i prigodni program svečano obilježen Dan općine Selnica

Svečano je danas u općini Selnica kada mještani uz uvažene goste slave njezin dan, na blagdan sv. Marka, zaštitnika župe i same općine

Povodom te lijepe proslave od 21. travnja traje bogati program, da bi danas bila održana svečana sjednica Općinskog vijeća i to u novom Vatrogasnom domu.

Mladi su budućnost

Svečana sjednica započela je izvedbom himne i nastupom Ženske vokalne skupine sv. Marko. Prisutne je prvi pozdravio Davor Debelec, predsjednik DVD-a Selnica koji se osvrnuo na povijest vatrogasnog društva i svim okupljenima čestitao blagdan sv. Marka.

Nikola Hren, predsjednik Općinskog vijeća istaknuo je sljedeće:

-Danas s ponosom slavimo našu bogatu prošlost, povijesnu, kulturnu i tradicijsku baštinu. Ističemo pozitivne rezultate postignute u proteklom periodu, ali ukazujemo i na ono što još trebamo učiniti. Sve što radimo i napori koje ulažemo usmjereni su na dobrobit svih mještana naše općine. Radi se mnogo, ali znamo da se uvijek može i više, strpljivost naših sumještana je neupitna. Osobito su važni mladi ljudi koje moramo zadržati ovdje u općini. Izgradnja vrtića, izgradnja stambene zgrade, ovog prekrasnog vatrogasnog doma za vatrogasce i naše udruge, aglomeracija, obnova ulica i imaju smisla jedino ako njima budu koračala naša djeca i naši mladi i na tome moramo zajedno raditi jer neuspjeh nam nije opcija.

Selnica je jedno prekrasno mjesto

Potom se svim okupljenima obratio načelnik Ervin Vičević te posebno istaknuo važnost netom izgrađene stambene zgrade, a posebno zbog činjenice što su se u općinu doselile tri obitelji, a kako kaže, postoji i interes drugih.

– Nadam se da će investitori to prepoznati, a ovom prilikom se posebno zahvaljujem obitelji Kristofić i poduzeću Milena Gradnji koji su se jedini javili na Javni poziv za izgradnju zgrade i nama omogućili da imamo ljekarnu, ambulantu i stomatološku ordinaciju. Vatrogasci su do sada imali najgore uvjete u Međimurju, trebala im je nova zgrada, te su konačno u boljim uvjetima. Od početka samo upozoravao na probleme, no Općina Selnica je sve preuzela uz brojne dogovore i sastanke. Ukupna vrijednost doma bila je milijun i 600 tisuća eura, od toga smo 500 tisuća eura dobili od države, a nadamo se kako ćemo ostvariti još sufinanciranja od države.

Selnica je jedno prekrasno mjesto, vrtić je pun, nadam se da će tako i nastaviti. Doselili su se i stranci koji su i više nego dobrodošli i savršeno su se uklopili u našu općinu. – zaključio je načelnik i osvrnuo se na projekt Međimurskih voda koji ima nekoliko spoticanja, no nada se uspješnom završetku u prosincu iduće godine.

Okupljenima se potom obratio i Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća te istaknuo uspješnu suradnju Selnice i Murskog Središća te važnost održavanja kvalitetnih veza koje spajaju ta dva mjesta.

Potom su podijeljene zahvalnice Gordani Lukić koja nije bila prisutna zbog putovanja, potom Ignacu Ratajcu, Ivanu Premušu, Antunu Siću, Međimurskoj prirodi, obitelji Kristofić te plaketa poduzeću Milena gradnja. Zvonko Kristofić zahvalio je u ime svih dobitnika priznanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije