DANI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

DANI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Donosimo program: Kultura, obrazovanje i povijest

Evo što nas danas sve očekuje

Od 10 sati nastavljaju se radionice u okviru Tjedna Festivala znanosti u Muzejsko-informativnom centru, u palači Staroga grada Čakovca, a u okviru Dana Međimurske županije i Odsjek Učiteljskog fakulteta u Čakovcu proslavit će svoj dan prigodnim programom koji počinje u 11 sati.

Od 18 sati u dvorani Riznice Međimurja otvara se izložba Svjedoci rata. U 18:30 u zgradi Scheier održat će se skup u organizaciji Židovske općine Čakovec kojim se obilježiti 80 godina od deportacije Židova iz našega kraja te Prekmurja u nacističke logore smrti, gdje je u holokaustu ugašena i napredna židovska zajednica Međimurja. Agencija za odgoj i obrazovanje ovaj je događaj ocijenila stručnim skupom te je uvršten u program edukacije nastavnika koji će imati prilike poslušati predavanja znanstvenika o ovom povijesnom trenutku, uz prikazivanje dokumentarnog filma Povijest i propast Židovske općine u Čakovcu.

U Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, od 18:30 na rasporedu je otvorenje izložbe nazvana Eko art – kreativnost koja čuva planet. U postavu će se moći razgledati rukotvorine od komušine i papira koje su izradile Verica Gudlin i Anica Tisaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije