7. POLUMARATON ZRINSKI

ČAKOVEC TRČI OVE NEDJELJE Očekuje se više od 800 trkača, a većina ulica bit će privremeno zatvorena zbog trke 

U okviru Dana Međimurske županije održat će se 7. Polumaraton Zrinskih, najpopularnija utrka u Međimurju

Polumaraton su danas na press konferenciji u Međimurskoj županiji predstavili predsjednik AK Međimurje Mario Dobša sa suradnicima Božicom Horvat i Nenadom Veselkom te pročelnica Petra Vadlja koja je istaknula kako u sklopu Dana Međimurske županije žele istaknuti kako je Međimurje 2022. godine apsolutno zavrijedilo biti Europska prijestolnica sporta. 

– To ćemo ponovno pokazati i u nedjelju 21. travnja na Polumaratonu Zrinskih, isto tako i vikendu nakon toga u Donjem Kraljevcu kada se 27. travnja održava Speedway, kao i BIMEP. Međimurje živi sport kroz sve generacije, živi zdravo, zeleno i sportski. 7. Polumaraton Zrinski velika je promocija sporta, stoga velika pohvala organizatorima uz koje ponosno stoji i Međimurska županija, istaknula je Petra Vadlja. 

Mario Dobša, predsjednik AK Međimurja istaknuo je kako prema dosadašnjim prijavama imaju preko 850 prijavljenih trkača te očekuju kako će ta brojka do nedjelje porasti za stotinjak. 

– Očekujemo da će biti između 900 i 1000 prijava, a to znači da će trčati između 800 i 850 trkača. Na sreću za trkače, ove nedjelje imamo prognozu da će temperatura biti između 8 i 13 stupnjeva, što je idealno za trčanje. To možda neće ići u korist onima u organizaciji, ali svi ćemo se potruditi da trka prođe u najboljem redu. Zbog toga kao i svake godine imamo jako dobru suradnju s DVD-ima s područja Grada Čakovca i šire, s PU međimurskom koja je na trasi jer Polumaratonska utrka kreće se cijelim Čakovcem, praktički nema ulice koja neće biti zatvorena, potpuno ili privremeno. Bit će 120 redara volontera, a to će većinom pokriti vatrogasci. Imat ćemo veliki broj volontera koji će raditi na okrijepnim stanicama, Crveni križ, volonteri Gimnazije, Međimurskog veleučilišta, rekao je Mario Dobša. 

Što se tiče odaziva, od 2017. godine kada je održan prvi Polumaraton brojka je bila 370 trkača, 2020. zbog korone nije bio održan, a sada se nadaju da će biti preko 800 trkača. Mogu se prijaviti do samog starta, napominju kako svi oni koji se prijave nakon 31. ožujka nije omogućen startni paket. Kao i svake godine svaki trkač u cilju dobit će medalju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije