SMOTRA U ČAKOVCU

VRTIĆ ‘DJEČJA MAŠTA’ Čakovec domaćin regionalne smotre projekata

Teme su vezane uz dječja prava, ljudska prava, održivi razvoj, očuvanje kulturne baštine, interkulturalizam

Dječji vrtić “Dječja mašta” Čakovec domaćin je regionalne smotre projekata za područje Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Međimurske i Varaždinske županije.

Smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demografsko građanstvo održava se danas u Čakovcu, a događaj su upriličili i župan Matija Posavec te gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Kako je naglasila predavačica doc.dr.sc. Adrijana Višnjić-Jevtić, Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja upravo ljudska prava i demografsko građanstvo uvodi od vrlo rane dobi.

– Provodi se putem različitih načina projektnog učenja, a to je dio koji inače radimo u vrtićima. Danas ćemo vidjeti ono što su odgajatelji procijenili što je izuzetno važno za podijeliti s ostalima. Teme su vezane uz dječja prava, ljudska prava, održivi razvoj, očuvanje kulturne baštine, interkulturalizam, dakle obuhvaćen je široki spektar tema koje u cijelosti doprinose demokratskim vrijednostima, rekla je Višnjić-Jevtić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije