BUDITE SPREMNI

SNIJEG NA IZBORNI DAN? Vakula prognozirao vrijeme koje nas čeka 17. travnja

Izgleda da će se vremenski uvjeti na dan izbora mijenjati brže nego koalicijski partneri

Sljedeći tjedan dolazi nam zamjetnija, stalnija promjena, i to ne mislim samo zbog izbora – našalio se meteorolog Zoran Vakula u studiju Večernjeg lista s novinarkom Petrom Balijom, s kojom je razgovarao o rekordno toplom početku godine.

Iako je teško prognozirati točno vrijeme na određeni dan, Vakula je otkrio kakvo bi nas vrijeme moglo dočekati u srijedu na dan izbora, koja će većini biti slobodna.

– Ako se ostvari najvjerojatniji razvoj situacije, većina računalnih modela upućuje na veliki pad temperature zraka nad našim dijelom Europe tijekom utorka, dakle uoči dana izbora, stoga će utorak najvjerojatnije biti promjenjiv i kišovit, a postoji i mogućnost snijega u gorju i olujne bure na Jadranu, najavio je Vakula.

Slični vremenski uvjeti nastavit će se najvjerojatnije i na dan parlamentarnih izbora, prognozira Vakula, dodajući kako se nitko neće moći žaliti ako se prognoza ostvari, “da je južina djelovala na ono što su zaokružili”. Južnog vjetra neće biti, ali velika je vjerojatnost za buru, tramontanu i pad temperature, piše Večernji list.

Dakle, ako ste planirali izlet nakon glasovanja, bolje da ponesete i kišobran i skijašku opremu, nikad se ne zna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije