ČAKOVEC

VEČERNJA DRUŽENJA Trgovački centar ipak nije dozvolio okupljanja mladih na svom parkiralištu

Prošlog vikenda istražili smo večernja druženja mladih koja su privukla pažnju u Gradu Čakovcu

Svakog petka i subote, velik broj mladih dolazi na parkiralište trgovačkog lanca kako bi se družili i provodili vrijeme zajedno.

Parkiralište trgovačkog lanca postalo je neformalno okupljalište, gdje mladi ‘razgovaraju, piju, slušaju glazbu, pokazuju svoje limene ljubimce‘ i stvaraju svojevrsnu atmosferu izvan klubova i ugostiteljskih objekata.

Dolaze li oni tamo radi slobode ili jednostavno čekaju pravo vrijeme da uđu u obližnji klub, smiju li uopće biti tamo?

Unatoč tome što za sada nije bilo većih incidenata, druženje nije ostalo neprimijećeno. Organizatorica navedenih događaja ‘cars meetinga’, P.M., komentirala je naš članak na Facebooku u nadi da će razbiti predrasude o maloljetnim osobama i konzumaciji alkohola na tim susretima.

Navela je da su susreti organizirani za mirna druženja uz dozvolu Kauflanda i po potrebi policijske dozvole.

Kontaktirali smo poslovnicu dotičnog trgovačkog lanca i dobili suprotne informacije. Naime, trgovački lanac odgovorio je da nije dogovorio, niti odobrio takva druženja na svom parkiralištu, što ipak dovodi u pitanje legitimnost organizacije susreta.

Također, kontaktirali smo i PU međimursku iz koje su nam potvrdili da su upoznati s večernjim druženjima mladih te da za sad još nije bilo incidenata. Dodatno su nam rekli, dežurni policajci redovito obilaze spomenuto parkiralište kako bi provjerili postoji li ikakvih problema ili nepravilnosti.

Iz parka na parking

Je li u pitanju nedostatak prostora i aktivnosti za mlade u gradu ili se radi tek o praktičnosti..? Podsjetimo, nekad se međimurska mladost okupljala u Perivoju Zrinskih, pa na sajmištu, a sada se očito okuplja na mjestima poput parkirališta trgovačkih centara…

Nikome nije u cilju spriječiti druženja, već ukazati na eventualne sigurnosne aspekte ili pokušati pronaći alternativa mjesta za druženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije