mali poduzetnici

FOTO Vrtićarci ‘Stonoge’ organizirali Sajam rabljene odjeće i igračaka

U sklopu projekta „Mali poduzetnici“ koji provode djeca, odgojitelji i roditelji PO Stonoga Novo Selo Rok (područni odjel vrtića Cvrčak, Čakovec) u suradnji sa ETŠ-om Čakovec, održan je „Sajam rabljene dječje odjeće i igračaka“.

Djeca su uz pomoć odgojiteljica izradila plakate i letke koje su zalijepili po oglasnim pločama po mjestu. Na taj način obavijestili su lokalnu zajednicu o događaju koji slijedi.

Kod kuće su s roditeljima odabrali vlastitu odjeću i igračke koju će prodati, kreirali su vlastite plakate i reklame za štand u Društvenom domu. Zajedničkom suradnjom roditelja i djece do izražaja dolazi njihova kreativnost, maštovitost, inovativnost, komunikativnost, timski rad. Zajedničkim djelovanjem kod djece se razvija odgovoran stav prema vrijednosti robe i novca te svjesnost o povezanosti rada i plaće.


U prethodno održanim radionicama sa profesoricama i učenicima Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, provedenima u vrtiću, djeca su stekla znanja o pripremi i prezentaciji prodajnog štanda. Usvojena znanja primijenili su u pripremi svog prodajnog mjesta.


PO Stonoga je i Eko vrtić koji kod djece i roditelja razvija svijest o održivom razvoju, recikliranju, otpadu. Ovakvom akcijom potiče se svijest da se ista „roba“ može koristiti više puta i za različite namjene. Djeca su se odlično snalazila u ulogama prodavača, kupaca, pregovarača. Posebno su se veselila svakom zarađenom novčiću kojeg su zatim veselo potrošili na prodajnim štandovima svojih prijatelja.


-Odgojiteljice vrtića Stonoga Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Saša Sanjković i Maja Kozjak- Hladki, zahvaljuju svima koji su se uključili u “Sajam“ i pomogli da djeca usvoje i uvježbavaju svoje novostečene vještine. Hvala i Mjesnom odboru Novo Selo Rok koji je uvijek spreman na suradnju i ustupio je Društveni dom na korištenje za potrebe „Sajma“. Odgojiteljice izražavaju i nadu da će se ovakve „sajmene“ aktivnosti ponovno provesti na veliko zadovoljstvo svih uključenih.-kažu iz vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije