U PLANU DOGRADNJA

DOMAŠINEC Za školu se čeka resorno Ministarstvo

Sve je bilo spremno za prijavu projekta dogradnje Osnovne škole Domašinec kako bi napokon i ta škola ima prostorne uvjete za uvođenje programa dnevnog boravka i jednosmjenske nastave

Zbog novih uredbi Ministarstva znanosti i obrazovanja projekti su se trebali izmijeniti jer je, kako doznajemo kvadratura te škole prevelika za prvotno planiranu dogradnju.

– Škola je recimo, prema sadašnjim parametrima prevelika da bi se dogradila kako je bilo prvotno planirano. No, moram reći da je to stara škola koju je prostorno teško prilagoditi onome što nam treba da bi se dobilo potreban broj učionica. No, unatoč tim promjenama napravljen je novi projekt kojim će se škola dograditi u nešto manjem obimu, izgraditi će se jednodjena sportska dvoranu i to nas zadovoljava, rekao je načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek.

Nove projekte dogradnje financirala je Međimurska županija i čeka se suglasnost resornog Ministarstva i otvaranje natječaja na koji bi se mogli prijaviti. Sadašnji projekt predviđa dodatne četiri učionice, dvoranu, kuhinju, vanjsko uređenje igrališta i borilišta, a investicija je vrijedna 3,5 milijuna eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije