DJECA ČITAJU DJECI

TAJANSTVENA PIRAMIDA Što su Edo, Tia i mačak Diego radili u vrtiću Cvrčak?

U dječjem vrtiću Cvrčak u Čakovcu, u skupini Suncokreti bilo je vrlo zabavno, edukativno i maštovito. Stigli su autori bajke Tajanstvena piramida, a posebnu pažnju plijenio je mačak Diego

Šapica i Cmicko glavni su likovi romana pod nazivom Tajanstvena piramida, dvoje mladih autora, trinaestogodišnjih Tie Balažinec i Ede Mezge, učenika 7. razreda II. osnovne škole Varaždin.

I dok su svoju knjigu predstavili u većini knjižnica, na red je došao i dječji vrtić Cvrčak u Čakovcu. Ideja djeca čitaju djeci urodila je plodom, jer su mališani iz Suncokreta pozorno slušali avanture Šapice i Cmicka koju im je čitala umirovljena odgajateljica Danijela Vadlja, inače i Edina teta.

Kako su nam rekle njihove odgajateljice, Monika Sarić i Jasmina Novak, u skupini je 22 predškolaca, a upravo je ovo čitanje vrlo edukativno, zabavno i nadasve korisno.

Tajanstvena piramida doista je uzbudljiva i nevjerojatna priča. Sadržajem, a još više autorski. Sve je počelo kada su bili učenici 3. razreda, a likovi su njihove stvarne mace, dok su ostali likovi nastali u njihovoj mašti.

– I Edo i ja jako volimo povijest, cijela radnje smještena je u jednu piramidu. Naravno, to je i logično mjesto jer su u doba starog Egipta i piramida, upravo mačke imale poseban status, rekla je mlada autorica koja je bila zadužena za pisanje, dok je Edo osmišljavao likove te je autor ilustracija.

Roman je nastajao gotovo tri godine. U knjizi je puno zapleta, cijela radnja je jako dinamična, a na kraju priče svi zločesti likovi postaju dobri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije