I TOGA IMA

U ČAKOVEČKOJ CRKVI Našu čitateljicu svećenik odbio ispovijediti jer ‘živi u grijehu’ 

Danas više nije neobično imati djecu i prije braka, ali crkva, to jest pojedini svećenici i dalje se drže ustaljenog pravila da je to grijeh, a neki odbijaju i dati ispovijed takvim 'grešnicima'

U našu redakciju javila se čitateljica koja je danas oko podneva iz glavne čakovečke župe, crkve sv. Nikole Biskupa izašla sa suzama u očima. Uoči Uskrsa odlučila se ispovjediti, no fra F.J. iz crkve sv. A. Padovanskog na jugu to je odbio jer živi u “grijehu” sa svojim zaručnikom. 

– Osjetila sam potrebu da se ispovjedim u ovo blagdansko vrijeme i danas sam otišla u crkvu sv. Nikole biskupa. Došla sam na red, sjela i svećenik me krenuo ispitivati gdje i s kim živim. Rekla sam sa zaručnikom i bebicom, koja je krštena. Na to me pitao imamo li termin vjenčanja, rekla sam da smo termin imali, no iz osobnih razloga smo to morali prolongirati. Rekao mi je kako je to grijeh te dodao neka dođem na ispovijed prije vjenčanja. Otposlao me sa “zbogom”, uzrujano i emotivno nam prepričava naša sugovornica koja je zbog neželjene situacije voljela ostati anonimna. 

U vrijeme kada je sva manje vjernika, barem aktivnih, naša čitateljica se pita je li u redu da joj je ispovijed odbijena i to zbog ovakvog razloga. Davno su iza nas vremena kada su supružnici počeli zajedno živjeti tek nakon vjenčanja. Poslali smo i službeni upit u Varaždinsku biskupiju je li svećenik bio u pravu što je odbio ispovijed, te u kojim se sve slučajevima ispovijed odbija, a koji ćemo naknadno objaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije