mali slatkiši

NAJSLAĐI DAN U GODINI Danas obilježavamo Međunarodni dan štenaca!

Danas obilježavamo jedan od najslađih dana u godini, Međunarodni dan štenaca

Ovaj dan je posvećen svima koji slave bezuvjetnu ljubav što nam je pružaju ta mala, slatka, mekana bića. Međunarodni dan štenaca obilježava se od 2006. godine zahvaljujući Colleen Paige.

Osim što je apsolutno presladak, ovaj dan podiže i svijest o velikom broju napuštenih štenaca te potrebi za njihovim udomljavanjem. Štenci su zaigrani, veseli, nestašni i potpuno neodoljivi. Čak i kada imamo loš dan, pogled na štene sigurno će nam popraviti raspoloženje. Osim hrane i sigurnosti koju im možemo pružiti, sve što oni žele i trebaju je naša ljubav.

Ponekad znaju biti i nestašni, ali dovoljno je da nas pogledaju svojim krupnim, dubokim očima i sva ljutnja nestaje.

Iako je današnji dan posvećen štencima, slavimo sve pse. Ne kaže se bez razloga da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Psi su vjerni svom čovjeku u svakoj situaciji i ne osuđuju, oni imaju sve što ih čini idealnim prijateljima. Prema statistici, ljudi koji imaju jednog ili više kućnih ljubimaca žive dulje, sretnije i znatno su zdraviji od onih koji nemaju kućne ljubimce. Pa tko onda ne bi poželio imati psa!

Nema pravila po kojem možemo obilježiti ovaj dan. Važno je samo voljeti svog ljubimca i zabaviti se s njim. Tvoje štene će se oduševiti ako mu danas pokloniš neku zanimljivu igračku ili ga nagradiš izrazito finom poslasticom.

Današnji dan možemo obilježiti i tako da posjetimo neku od udruga koje pomažu napuštenim psima. Ako još uvijek nemate psa i razmišljate o tome, danas je idealna prilika da donesete konačnu odluku i obogatite svoj život malim klupkom sreće. Ako pri tome odlučite udomiti napušteno štene, učinit ćete jedno zaista dobro djelo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije