plemeniti poziv

DUGI RADNI VIJEK Miroslava Vereš Benčik nagrađena je priznanjem Hrvatske udruge socijalnih radnika

Socijalna radnica, zaposlenica Područnog ureda Čakovec, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Miroslava Vereš Benčik dobitnica je priznanja Hrvatske udruge socijalnih radnika

Miroslava Vereš Benčik, socijalna radnica je koja punih 40 godina radi „na prvoj crti stručnog rada s različitim korisničkim skupinama“ pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad u Područnom uredu Čakovec. Kako su zgodno istaknule kolegice i kolege iz Društva socijalnih radnika Međimurje koje je predložilo kolegicu Vereš Benčik za dobivanje nagrade, njezina avantura počela je 4. siječnja 1984. godine u Centru za socijalni rad Čakovec i evo nastavila se i nadalje nakon 4. siječnja 2024. u Područnom uredu Čakovec pri HZSR.

Mijenjali su se nazivi pravne osobe ali kolegica Miroslava ostala je ista: neposredna, vrlo autentična i simpatična, pomaže ljudima sa svojim primjerenim smislom za humor ublažava nelagodu zbog čekanja i općenito potrebe za dolaskom po pomoć u HZSR, Područni ured Čakovec. Od početka radnog vijeka radila je kao polivalentna socijalna radnica – dva puta mjesečno u prostorima mjesnih zajednica gdje je korisnike upućivala koja prava imaju, rješavala je manje sukobe u obitelji, sukobe između susjeda, radila je i na sprečavanju nasilja u obitelji prije nego je to bilo zakonski regulirano.

Radila je na smještaju starijih i nemoćnih osoba te djece u adekvatne smještaje izvan obitelji. Imala je praktički dnevnu suradnju s mjesnim odborima u kojima su funkcionirala socijalna vijeća koja su javljala ako su obitelj ili samac imali problem.

Miroslava Vereš Benčik posredovala je između psihijatrijski liječene osobe ili ovisnika i njihovog poslodavca kako bi i jednoj i drugoj strani olakšali povratak osobe u radne obaveze. Bilo je to neko drugo vrijeme, ali kolegicu Vereš Benčik ništa ne može iznenaditi te ona i danas nesebično stavlja svoje znanje i iskustvo na dobrobit u pružanju pomoći potrebitima. Za nagradu Priznanje HUSR-a nominirana je od strane Društva socijalnih radnika Međimurje uz preporuku HZSR, Područni ured Čakovec. Za svoj nesebični i dugogodišnji doprinos ugledu i priznanju profesije socijalnog rada, Hrvatska udruga socijalnih radnika dodjeljuje Miroslavi Vereš Benčik nagradu – Priznanje HUSR-a za 2024.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije