Međimurska pjesma za mlade bez roditeljske skrbi

HUMANITARNA UDRUGA FIJOLINA 21. LIPNJA U NEDELIŠĆU PREDSTAVLJA PRVI GLAZBENI PROJEKT


Međimurska pjesma za mlade bez roditeljske skrbi

U glazbenoj radionici Humanitarne udruge Fijolina je nastao prvi glazbeni projekt – nosač zvuka sa 16 međimurskih tradicionalnih i autorskih pjesama.

Ova glazbena priča, tkana nadom i vjerom u dobrotu, bit će poklon svakom donatoru koji podrži rad udruge Fijolina. Podsjetimo, riječ je o asocijaciji koja je osnovana s ciljem pomaganja djeci i mladima bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi. Fijolina svojim prvim projektima prikuplja novac za mlade bez roditeljske skrbi s navršenih 18 godina koji dosezanjem punoljetnosti ostaju bez potpore države, utopljeni u nesigurnost.

Svaka kuna koju Međimurci budu darovali bit će uložena u obrazovanje osamnaestogodišnjaka iz našeg kraja ili njihovo stambeno zbrinjavanje dok im ne ojačaju krila da let mogu nastaviti sami.

Prvi nosač zvuka “Fijolina u Međimurju” bit će predstavljen u četvrtak, 21. lipnja u Nedelišću, u ugostiteljskom lokalu Martin, gdje će posjetitelji moći uživati i u izvedbama uživo te se učlaniti u Udrugu, ako to žele.

Na prvom CD-u gostuju članovi i prijatelji Fijoline: Teta Liza, KUD Kotoriba, Marija Jambrošić, Saša Štefić, Antun Horvat Tonček, Nenad Kutnjak, Mirjana Hudin, Zlatko Jurčec, Marijan Belčić, te djeca iz obitelji Bogar.

Udruzi Fijolina pomogao je i srednjoškolac Matija Bogdan iz Tupkovca koji je izradio web stranicu: www.fijolina.hr, putem koje se građani mogu informirati o aktivnostima Udruge te kontrolirati novčane donacije.


Za sve ljude koji u Fijolini prepoznaju želju da nitko u nevolji ne ostane sam, otvoren je žiroračun Udruge: br. 02 – 2392007 – 1100074777 Međimurska banka Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije