MOGUĆI NOVI ŠTRAJK

NOVI ŠTRAJK? Zaposleni u sanitetu, zdravstvu i socijalnoj skrbi možda će štrajkati 13. ožujka

Sindikat Zajedno - zaposlenih u sanitetu, zdravstvu i socijalnoj skrbi dat će svom članstvu na izglasavanje odluku idu li u štrajk zbog nezadovoljstva vladinom uredbom o koeficijentima kojom su dobili najniži postotak povećanja plaća, izvijestili su

– Konzultirat ćemo se sa članstvom i u roku od 24 sata ćemo donijeti odluku hoćemo li štrajk ili ne. Sve je pripremljeno, kako kažu naši članovi, tako ćemo postupiti, kazao je nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva predsjednik sindikata Zajedno Krunoslav Krušec.

Ministrima zdravstva i rada, Viliju Berošu i Marinu Piletiću, sindikat je dao rok do danas da ih prime na sastanak i prihvate njihove zahtjeve. 

Najava štrajka je za 13. ožujka

Novom uredbom o koeficijentima nisu zadovoljni vozači saniteta, medicinske sestre i tehničari, radiološki tehnolozi, socijalni djelatnici, gotovo 3000 ljudi zaposlenih u sustavu zdravstva, poručuju, piše Index.hr

Najava štrajka je za 13. ožujak i ne bi se radilo o jednodnevnom štrajku. Krenuli bi s odjelima saniteta i odjelima radiologije, i prema Krušecovim riječima to bi se postupno širilo na sve više i više ustanova.

“Jesmo mi zaista tako glupi ili nas se radi budalama?”

– Sve ovisi o odlučnosti vlade da riješi naše probleme, naglasio je čelnik sindikata Zajedno, dodajući da spadaju u najniže platne razrede, najgore su prošli jer imaju najmanji postotak povećanja plaća, svega osam posto.

– Kažu u Ministarstvu prosjek je 13.5 posto. Da je, ali ravnatelji su dobili više, zamjenici ravnatelja. Gdje su medicinske sestre? Gdje su inženjeri radiološke tehnologije? Gdje su fizioterapeuti? U najnižim rangovima. Povećanje 80 do 200 eura. Suci su dobili 600 eura. Pa jesmo mi zaista tako glupi ili nas radi budalama?, kaže Krušec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije