STUPOVI JOŠ UVIJEK TU

GORIČAN Zabrana na snazi, črnome mostu ni traga

Mještani Goričana godinama su za prijelaz iz Banjice prema Suhoj Trnavi koristili željezni most koji je u vlasništvu Hrvatske vojske, no od prošle godine na snazi je zabrana hodanja po mostu

Iako se prije otprilike godinu dana na sjednici Općinskog vijeća razgovaralo o inicijativi da Hrvatska vojska vlasništvo nad željeznim mostom da Općini, koji bi ga tada uz njihovu pomoć preselili na lokaciju poznatog črnog mosta, ideja zbog promjena u Ministarstvu obrane nije zaživjela.

– Mi i dalje tražimo najbolje moguće rješenje za naš črni most, ali taj projekt je višemilijunski i samostalno ga ne možemo iznijeti. U vezi smo s Hrvatskim vodama, no za sada se moramo posvetiti kapitalnim projektima koje trenutno provodimo u mjestu, rekao je načelnik Emanuel Sinković.

Za rekreativce dušu dalo

I sami smo posjetili lokaciju željeznog mosta na kojem stoji znak zabrane prelaska zbog derutnog stanja u kojem se most nalazi.

– U željezni most nije se ulagalo godinama. Drvene daske su trule, a životi pješaka bili bi ugroženi kad bi se kretali njime. Nama rekreativcima bi taj željezni, ali i onaj črni značili jako puno, a rute hodanja bismo skratili za malo više od dva kilometra, rekao je predsjednik Udruge Sport za sve Goričan Zvonimir Lepoglavec.

Lepoglavec navodi i da bi izgradnja črnog mosta bio odličan ne samo turistički potez, već bi se tim putem mogle oformiti i nove rute za rekreativce.

– I to ne samo za rekreativce iz Goričana i okolice već i iz cijele Hrvatske jer smo postali poznato središte nordijskog hodanja, pješačenja i biciklizma, a mi ćemo kao Udruga sigurno poduzeti neke korake kako bi se konačno to kolo oko mosta i zakotrljalo, dodaje.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3592

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije