VIDEO ANKETA

PITALI SMO MUŠKARCE Što će svojim ženama pokloniti na Dan žena? A što kažu žene o svojem danu? 

Dan žena nekada nije prolazio bez crvenih karanfila, a žene su ovaj dan slavile uz ples i veselje! I danas se ovaj dan slavi, možda u manjem opsegu nego ranije

Žene se često izvedu na večeru ili veselicu, pa možemo reći da ova tradicija živi i dalje. U našoj novoj video anketi pitali smo muškarce kako će svoje supruge iznenaditi na Dan žena, dok smo žene pitali slavi li uopće ovaj dan. 

Svake godine, 8. ožujka širom svijeta označava se Dan žena, dan posvećen sjećanju na ženske borbe, postignuća i doprinose društvu. Ovaj dan pruža priliku za slavlje ženskih dostignuća, ali i podsjeća nas na dug put prema ravnopravnosti spolova koji još uvijek predstoji.

Dan žena ima duboko ukorijenjene korijene u povijesti radničkog pokreta i feminističkih borbi za prava žena. Njegova suština prožeta je duhom solidarnosti, borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja, težnje prema jednakim mogućnostima i pravima za sve žene, bez obzira na socio-ekonomske uvjete ili geografsku lokaciju.

Ovaj dan također je prilika za prepoznavanje inspirativnih žena koje su svojim djelovanjem promijenile svijet. Njihove priče služe kao izvor motivacije i poticaja za nove generacije žena koje se bore za svoje mjesto u svijetu.

Dok obilježavamo Dan žena, prisjećamo se postignuća, ali i prepoznajemo izazove s kojima se suočavaju žene diljem planeta. Ovo je vrijeme da se promiču jednakost, pravda i inkluzivnost, kako bismo zajedno stvarali svijet u kojem žene imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije