tečaj za kršćane

FOTO Održan drugi ‘Kursiljo’ za odrasle u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću

U župi Presvetog Trojstva u Nedelišću od 29.2. do 3.3. održan je četverodnevni tečaj „Kursiljo“

Na društvenoj razini tečaj želi potaknuti pojedinca kršćanina na skladniji život u zajednici (obiteljskoj, crkvenoj, profesionalnoj, …) te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života: ekonomije, politike, morala, medija, socijalnih struktura, odgoja i obrazovanja, kulture i dr.

Tečaj je vodila rektorica Štefica Zagorščak dok je svaku temu izlagao župnik Ivan Herceg. Kroz četiri dana slušanja i promišljanja sudionici su se upoznali sa sljedećim temama: Tko sam ja , Kakav je Bog, Tri Kristova pogleda i milosni život , Vjera – ufanje i ljubav, Osoba Isusa Krista, Sakramenti kao sakramentalni život,

Sakrament pomirenja i ispit savjesti, Duh Sveti…Uz samu rektoricu prisutni su bili i animatori: Mario Stančić, Ivana Cahun, Ivan Hudoletnjak i Jasenka Levačić. Sam animator je onaj koji potiče i usmjerava grupu te se svakom sudioniku pruža mogućnost izražavanja svog mišljenja i postavljanja pitanja.

Možemo reći da je Kursiljo potaknuo tridesetak okupljenih vjernika da, kroz svećeničke i laičke, dobro pripremljene i izlagane teme, ali i kroz molitvu, pjesmu, klanjanje i zajednička euharistijska slavlja, bolje upoznaju sebe, svoj odnos s Bogom, sakramente i Crkvu kao zajednicu vjernika.

Cilj je da i sami polaznici tečaja budu spremni preuzimati uloge u svojim župnim zajednicama, služenjem braći ljudima te svakodnevnim apostolatom.
Važan čimbenik je i atmosfera , koju stvara spontano druženje, pjesma, šale, zajedničko blagovanje te kava i kolači. Stvaranje i doživljaj tog zajedništva je praktički za sve sudionike događaj koji ostavlja najdublji dojam, pri tome ne želi izdvajati vjernike iz župe već ih probuditi da se angažiraju u župi.
Nakon završenog tečaja, sudionici mogu ostati povezani u malim grupama te se sastajati tjedno na molitvu i razgovor.

Najradosniji trenutak kršćanskoga zajedništva u župi svakako je rođenje djevojčice Faustine Kirić koja je svojim roditeljima u vrijeme trajanja tečaja postala najradosniji dar, Katarini i Matiji Kirić čestitamo na tome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije