UNIŠTAVA SE LOKALNA CESTA

ROBADJE, LESKOVEC, BANFI ‘Postavit ćemo visinske prepreke na Vaplenici!’

Unatoč postavljenim znakovima teški kamioni i autobusi i dalje uništavaju lokalnu cestu

Na Vaplenici, prečici iz Robadja prema Leskovcu na putu prema Štrigovi, ništa se nije promijenilo. Onuda i dalje, unatoč naporima i postavljenoj signalizaciji, prolaze kamioni i autobusi.

Cesta je, kao što smo nedavno objavili, potpuno uništena. No nesavjesni vozači za to ne mare. Prvo je ograničena težina vozila, a potom je znakovima zabranjen promet autobusima i kamionima. No ništa od toga…

– Ne možemo loviti ljude koji i dalje grdosijama prolaze onuda. Pošaljemo patrolu, ali to je jednokratno, sve se nastavi kad patrola ode. Vaplenica nam je problem te i dalje smišljamo što napraviti. Sanirat ćemo štetu, ali smo došli i na ideju da postavimo visinske prepreke, nešto kao rampu iznad ceste. Manji traktor mogao bi proći ispod nje, ali ne i grdosije koje bi morale ići okolo. Postavljeni znakovi, nažalost, nisu dovoljni – doznajemo od Stanislava Rebernika, načelnika Štrigove.

Problem je u javni prostor prvi iznio Mladen Novak iz Robadja. Nazvali smo ga te nam je potvrdio da se ništa ne mijenja.

– Ma kaj bi prestali prolaziti onuda! Čak i školski kombi-autobus prolazi Vaplenicom. I on se “dela” te bi i njemu načelnik trebao nešto reći – poručuje Novak načelniku, ujedno i ravnatelju škole…

Asfalt oko Mađerke?

S jedne strane ovuda prolaze kamioni s građom na putu do Robadja, a s druge autobusi koji prometuju prema Mađerkinom bregu. Svima je “teško” napraviti mali obilazak i do Robadja se dovesti županijskim pravcem iz smjera Svetog Urbana.

A kad je već o Mađerki riječ, od načelnika doznajemo i koji su planovi za prilaz brijegu iz smjera Robadja. Riječ je prilazu s južne strane koji je zasad makadamski.

– Od ministarstva u ožujku očekujemo zeleno svjetlo da taj pravac postane županijska cesta. U planu je asfaltiranje te dionice od početka u Robadju, kroz Cmrečnjakove i Štamparove vinograde na padinama Mađerke, do Tončeka u Banfiju i još dalje, sve do mjesta gdje s jedne strane ceste počinje Slovenija. Pokušat ćemo proširiti dionicu kroz gorice, a veći će problem biti urediti odvodnju. Treba postaviti i odbojnike jer je riječ o opasnoj strmini. Inače, vinogradarima odgovara asfaltiranje, jer im se ovako praši po grožđu – kaže načelnik Rebernik.

Dodaje kako rade i na uređenju parkirališta od Mađerkinog brega prema susjednom brijegu i majuru Kalec, s obje strane makadamske dionice koja je u vlasništvu Općine Štrigova.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3592

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije