Dan ružičastih majica

POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA Preventivne aktivnosti u Osnovnoj školi “Dr. Ivana Novaka” Macinec

Provedenim preventivnim aktivnostima obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima, poznatiji kao "Dan ružičastih majica" u naselju Macinec

U srijedu, 28. veljače ove godine u prijepodnevnim satima u naselju Macinec, policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić, predstavile su učenicima Osnovne škole “Dr. Ivana Novaka”, nekoliko aktualnih preventivnih projekata i kampanja.

Uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije provedene su se aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja” kojom prilikom se učenicima 8. a razreda ukazalo na problem vršnjačkog nasilja, zakonske mogućnosti njegova sprječavanja i prijavljivanja, kao i na nužnost nenasilja uz poticanje tolerancije te nediskriminacije. Navedenim aktivnostima obilježio se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima, poznatiji kao “Dan ružičastih majica”.

Na informativnom punktu predstavljena je kampanja “Postani policajac/policajka”. Učenici su upoznati s pojedinostima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih, kao i Programa srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja, upisom učenika u treći razred srednje škole. Upućeni su da prate stranice Policijske uprave međimurske i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ o objavi natječaja i uvjetima upisa.

Ujedno, učenicima je predstavljena preventivna kampanja “WEB heroj”, koja se pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi kako bi se građani upozorili na opasnosti i mjere prevencije s ciljem suzbijanja kibernetičkog kriminala.

Na kraju provođenja preventivnih aktivnosti učenicima su podijeljeni razni promotivni materijali i edukativni letci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije