Primjer suradnje

UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA ČAKOVCA Učenici Graditeljske škole Čakovec obnovili pročelje novih prostorija Udruge

Primjer suradnje i predanosti mladih lokalnoj zajednici

Učenici Graditeljske škole Čakovec obnovili su pročelje novih prostora Udruge umirovljenika grada Čakovca, pokazujući svoju predanost zajednici i vještine u praksi.

Nakon godina korištenja prostora drugih gradskih ustanova i udruga, Udruga umirovljenika grada Čakovca konačno je početkom veljače dobila vlastite prostore zahvaljujući gradonačelnici Ljerki Cividini. Grad je obnovio prostorije objekta pokraj trafostanice iznutra, a prije desetak dana vrijedni članovi uredili su i preostale dijelove.

Jučer, na prvi dan škole nakon zimskih praznika, učenici Graditeljske škole Čakovec stigli su na lokaciju i obradili fasadu koja je bila zapuštena i puna grafita. Predsjednica Udruge umirovljenika grada Čakovca, Franciska Ćeković, izrazila je iznenađenje brzinom reakcije i zahvalnost učenicima. – Tek sam prošli tjedan usput spomenula problem ravnatelju Graditeljske škole, g. Damiru Srnecu, i naš problem je već riješen. Dragim mladim ljudima i njihovim profesorima želim javno zahvaliti na njihovom trudu i nesebičnoj pomoći, jer mi umirovljenici i te kako to znamo cijeniti”, rekla je Ćetković.

– U sanaciji pročelja fasade od grafita na objektu stare elektre u čakovečkom parku sudjelovali su naši učenici 1. j razreda obrazovnog programa soboslikar-ličilac-dekorater, pod mentorstvom stručnog učitelja Wolfganga Tuksara, istaknuo je Srnec.

Ovaj primjer suradnje između škole i lokalne zajednice pokazuje važnost angažmana mladih ljudi u društvenim inicijativama i očuvanju okoliša. Ovo nije prva akcija vrijednih mentora i učenika Graditeljske škole. Prisjetimo se kako su obnovili i pročelje zapuštene željezničke stanice na Buzovcu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije