VATROGASCI

FOTO Održana 92. godišnja skupština DVD-a Palinovec

U subotu 24. veljače održana je 92. redovna godišnja skupština DVD-a Palinovec

DVD Palinovec 2023. godinu tradicionalno je otvorio bodovanjem od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije gdje ostvaruju 3546 broj bodova što je najviše do sada u njihovoj povijesti.

Najvažnija investicija 2023. godina bila im je kupnja putničkog kombi vozila marke Volkswagen Crafter te visokotlačnim sklop kojeg su ugradili u navalno vozilo Marke Mercedes kako bi bili još brži i učinkovitiji prilikom obavljanja njihove osnovne djelatnosti.

– Zahvaljujemo se na financijskoj pomoći Općini Donji Kraljevec te VZO Donji Kraljevec. Od VZMŽ dobili smo tri kompleta zaštitne opreme za sudjelovanje nakon potresa na području Općine Majur. Kroz godinu nabavili smo još dosta opreme ali svakako je za spomenuti dva nova izolaciona aparata i novu motornu pilu, istaknuli su iz DVD- Palinovec.

– U veljači i ožujku bili smo domaćini tečaja za zvanje Vatrogasac na kojem je sudjelovalo 38 polaznika, od kojih 11 iz našeg DVD-a. Tri naša člana stekla su zvanje časnik 1 klase i još dvojca su završili tečaj za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa.

Što se tiče ostalih natjecanja, po broju pehara ovo im je svakako najuspješnija godina. Osvojili su na raznim natjecanjima 40-ak pehara, a posebno treba istaknuti:

1. mjesto žene A ekipe u ukupnom poretku kupa HVZ-a, što se desilo prvi put u povijesti Međimurske županije da u seniorskoj A kategoriji imao pobjednika do sad su iz Međimurja bili pobjednici kupa HVZ U B kategoriji.

Isti su osvojile s osvojenim 1. mjestima na sva 3 kupa koja se boduju za ukupni poredak – Varaždin, Ivanić Grad i Desno Trebarjevo.

2. mjesto muške A ekipe u ukupnom poretku kupa HVZ-a (sva 3 kupa na postolju) Ove dvije ekipe su se već plasirale na državno natjecanje koje će biti sljedeće godine u Dubrovniku.

Zatim 1. mjesto ekipe pomladak muški na Koordinacijskom natjecanju najboljih ekipa iz 4 županije koje se održalo prvi puta u povijesti održalo u Čakovcu.

Tri 1. mjesta na županijskom natjecanju Međimurske županije (pomladak muški, muški A i muški B)
Spomenimo i naše vatrogasne veterane, koji su ove godine kao članovi ekipe VZO Donji Kraljevec osvojili 2.mjesto na susretu vatrogasnih veterana Međimurske županije.

Ove godine čekaju nas novi izazovi, u izradi je projektna dokumentacija za novi Vatrogasni dom , nadamo se da će sve biti spremno do jeseni kad se otvaraju natječaji.

Nakon podnijetih izvješća za proteklu godinu te usvojenih planova za narednu, uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica. Spomenice za 10 godina rada u DVD-u dobili su Antonio Jeđud, Mateo Čanadi, Matija Lovrenčić, Anđelka Čemerika, Anita Sabol, Tanja Krnjak, Marija Fileš, Sanja Jančec, Tatjana Višnjić, Ruža Špirk, Marija Slaviček, David Sabol, Ivan Sabol i Matija Mesarić.

Spomenice za 20 godina rada u DVD-u dobili su : Madlen Kovačić i Aleksandro Sabol. Spomenice za 50 godina rada u DVD-u dobio je Čanadi Stjepan.

Uvjerenje za specijalnost za rad s dišnim aparatima dobili su Dominik Horvat i Ivan Petar Srpak. Uvjerenje za osposobljenost za zvanje vatrogasac dobili su Jurica Purić, Dominik Horvat, Aleksandro Sabol, Antun Sabol, Leo Sabol, Marija Fileš, Tanja Krnjak, Anita Sabol, Ruža Špirk, Nina Vučković i Sanja Jančec. Uvjerenje za osposobljenost za zvanje časnik 1 klase dobili su : Ivan Petar Srpak, Goran Bobetić i Franjo Jančec.

Zahvalnice za potporu u radu za 2023 godinu dobili su : David Beton, Auto centar Jesenović, Autolimarski obrt Goričanec, Autoelektrika No1, Auto škola Prilok, Jakšić Interijeri, Automehanika Kovač, OPG Sabol Darko, Dalibor Sermek, Tim Novak, Općina Donji Kraljevec,VZO Donji Kraljevec te Udruga mladih Palinovčan.

Na kraju svečanog dijela s par riječi su se skupštini obratili predsjednik VZMŽ i zamjenik predsjednika HVZ Mario Medved, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik VZO Donji Kraljevec Dragutin Glad,predsjednik MO Palinovec Vladimir Sabol, predstavnik vatrogasnih veterana Međimurske županije te predsjednik Udruge umirovljenika Općine Donji Kraljevec Franjo Blažeka te predstavnik DVD-a Kobiljak.

Nakon svečanog dijela uslijedio je domjenak uz fini bograč koji su pripremili članovi DVD-a uz glavnog kuhara Mijo (Mičo) Kenđel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije