VLAKOM DO ZAGREBA

I DALJE BEZ DIREKTNE LINIJE: Kada ćemo se voziti od Čakovca do Zagreba bez presjedanja?!

Ako ste primorani putovati vlakom od Čakovca do Zagreba najranije ćete stići za dva sata i 35 minuta. Brža i direktnija linija i dalje ne postoji na ovoj važnoj i frekventnoj relaciji

MDS na čelu sa Željkom Pavlicom za direktnu liniju, bez presjedanja bori se već duže vrijeme, a čak su prikupljali i peticiju kako bi se dodatno naglasilo nezadovoljstvo putnika (pre)sporom vožnjom, koja je takva zbog čestih i brojnih presjedanja. 

Uputili smo se i sami na Glavni željeznički kolodvor u Čakovcu kako bi probali kupiti kartu za Zagreb, a da tamo stignemo što je prije moguće. Naravno, linija bez presjedanja i dalje ne postoji.

Na to su isto u utorak ukazali i  predsjednik MDS-a Željko Pavlic te članovi Predsjedništva MDS-a Josip Božić, Zlatko Lovrenčić, Miljenko Zelenbaba, Dragutin Dobranić i Ivan Pavlic koji su pokušali na blagajni Željezničkog kolodvora u Čakovcu kupiti kartu za brzi vlak, bez presjedanja, od Čakovca do Zagreba, no dobili su odgovor da linije do Zagreba, bez presjedanja nema. To je bio svojevrstan skeč kojim su željeli dati do znanja o nemogućnosti linije bez presjedanja. 

Kako je istaknuo Pavlic, 5. veljače 2024. godine, došlo je do određenih promjena u voznom redu linija na relaciji Čakovec-Zagreb-Čakovec, produženjem nekih linija između od Varaždina do Čakovca, dobivene su neke nove linije od Čakovca do Zagreba, ali nije riješen osnovni problem; nisu uvedeni brzi vlakovi tako da najkraće putovanje od Čakovca do Zagreba traje 2:35 minuta i nisu ukinuta presjedanja, što otežava putovanje putnika, pogotovo umirovljenika.

MDS ovom akcijom još jednom poziva mjerodavne u HŽ Putničkom prometu da pozitivno, u što skorijem roku, odgovore na ovu Inicijativu kako bi se ukinula prometna izolacija Međimurja, tim više što se pripremaju velike investicije u željezničku putničku infrastrukturu, koje će biti financirane iz kredita i proračuna koje punimo i mi u Međimurju.

Župan Matija Posavec istaknuo je kako se Međimurska županija zalaže za što više linija na potezu Čakovec-Zagreb, kako bi putnici u što kraćem roku i s više mogućnosti linija stigli na svoje odredište. Prijedloge i dalje šalju HŽ-u, te podržavaju svaku inicijativu koja ukazuje na važnost smanjenja vremena vožnje prema Zagrebu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije