super izgleda

FOTO U centru Kotoribe otvoreno dječje igralište, igrala u obliku ribe i vlaka s lokomotivom

Vrpcu su prerezali mališani Tea i Lukas, simbolično označavajući početak korištenja novog prostora za igru i zabavu

Danas je u samom centru Kotoribe svečano otvoreno dječje igralište koje se nalazi u Ulici kralja Tomislava, a financirano je mjerom 19.2. iz Europskih fondova u iznosu od 15.935,29 eura, dok je ukupni iznos izvršenih radova i opremanja dostigao 53.293,00 eura.

Ovo je prvo dječje igralište takvog tipa na području Općine Kotoriba te predstavlja važan korak u stvaranju sigurnih i kvalitetnih prostora za igru i druženje najmlađih stanovnika. Igralište je opremljeno raznovrsnim igralima, među kojima se ističu simboli Kotoribe – riba i vlak s lokomotivom.

Svečanost otvorenja obavili su mališani iz Dječjeg vrtića Kotoriba, čime su dodatno uveličali ovaj poseban trenutak. Vrpcu su prerezali Tea i Lukas, simbolično označavajući početak korištenja novog prostora za igru i zabavu.

Načelnik Kotoribe, Dario Friščić, izrazio je zadovoljstvo što je otvorenje igrališta donijelo radost najmlađima u zajednici. Istaknuo je da je igralište tematski prilagođeno simbolima Kotoribe, poznatima po vlaku i ribi. Nadalje, naglasio je važnost postavljanja antistres podloge, čime se osigurava sigurnost i udobnost prilikom igre djece.

Ovo novo dječje igralište sigurno će postati omiljeno odredište za igru i druženje mališana iz Kotoribe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije