ČUVAJMO PRIRODU!

MEĐIMURSKA PRIRODA Od šumskih priča do pomoći divljim životinjama

Brigu za dobrobit divljih životinja iskazala je križevačka tvrtka KTC d.d. donirajući Službi čuvara prirode Javne ustanove Međimurska priroda financijska sredstva za nabavu transportera (bokseva) za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućica za sove kukuvije i fotozamku

Uručenje donacije održano je u petak 16. veljače uz obalu rijeke Mure u neposrednoj blizini Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Svečanosti su u ime KTC-a nazočili Daliborka Kranjčić, predsjednica uprave i Tomislav Gerić, voditelj digitalnog marketinga, te Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i međimurski čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj.

Što je sova vidjela?

Suradnju su potakle šumske priče snimljene fotokamerama. Naime, u sklopu redovnog nadzora međimurski čuvari prirode na određena staništa postavljaju fotozamke/ fotokamere za proučavanje i istraživanje divljih životinja koje obitavaju na zaštićenim područjima Međimurske županije.

Pri tome nastaju različiti videozapisi, a neke od njih je Međimurska priroda odlučila podijeliti sa zainteresiranom javnošću. S tom namjerom u rujnu 2022. godine pokrenut je dokumentaristički serijal nazvan „Što je sova vidjela?‟ i do sada su objavljene dvadeset i tri epizode. Glavni glumci su, dakako, divlje životinje.

Serijal je krajem prošle godine zapažen i van Međimurske županije. Ostvarena je suradnja s hrvatskim lancom trgovačkih centara, križevačkim KTC d.d. i dogovoren je društveno odgovoran projekt za pomoć sovama i drugim divljim životinjskim vrstama.

Nastavak suradnje

Gosti iz Križevaca prigodom gostovanja u Križovcu razgledali su i postav Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Tom su prigodom Daliborka Kranjčić i Siniša Golub, najavili nastavak suradnje između Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i KTC d.d. u domeni društveno odgovornih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije