velika obljetnica

VIDEO/FOTO Svečanom akademijom proslavljen 25. rođendan Srednje škole Prelog!

Danas je u Domu kulture u Prelogu bilo posebno svečano, naime, Srednja škola Prelog proslavila je 25. obljetnicu svog djelovanja

Osim što je akademija bila svečana, bila je također i krasno osmišljena gdje su se uz govore uzvanika izmjenjivali kreativni nastupi samih učenika. Bio je tu nastup školskog zbora koji je izveo himnu Srednje škole Prelog, odlični recitatorski nastup, glazbene izvedbe, ali i izrada koktela na domišljat i kreativan način.

Uspješnih 25 godina

Prisutnima se obratio ravnatelj Tomislav Gregur, koji je izrazio duboku zahvalnost svim nastavnicima, zaposlenicima i učenicima koji su prošli kroz hodnike Srednje škole Prelog u proteklih 25 godina.

– Svaka generacija donijela je sa sobom jedinstven doprinos školi ostavljajući neizbrisiv trag u povijesti škole. Trenutno školu pohađa 270 učenika među 65 zaposlenika, 28 mentora savjetnika. Obrazujemo učenike u sektoru turizma, ugostiteljstva, trgovine, privrede, prehrane i Opće gimnazije. Prije 25 godina smo u srcu Međimurske županije zauzeli mjesto jedine škole s ugostiteljskim programima i postali okosnica društvenog života. Ponosni smo vlasnici dviju povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju što nam otvara vrata budućeg razvoja naših učenika i nastavnika. – rekao je ravnatelj u svom obraćanju i posebno istaknuo kako je školi izuzetno stalo do uspješnog zapošljavanja učenika.

Budućnost škole

– Danas slavimo ne samo našu prošlost, nego i našu sadašnjost i budućnost. Ponosni smo na postignuća naših učenika, njihovoj predanosti učenju i postizanju ciljeva no isto tako imamo viziju budućnosti. Budućnost naše škole planiramo novim kurikuluma u području turizma i ugostiteljstva, prehrane, želimo postati centar razvoja istih tih sektora i dočekati konačno novu školsku zgradu, dvoranu koju zaslužujemo. Neka ova 25. godišnjica bude prilika da se prisjetimo svih trenutaka u bogatoj prošlosti s poštovanjem, ali i da se inspiriramo za sve ono što dolazi. Neka škola bude mjesto gdje se snovi rađaju, znanje širi, a prijateljstva grade. neka naše svijetlo nikada ne izblijedi, nego još jače sjaji u sljedećih 25 godina, pa i više. – zaključio je Gregur.

Župan Matija Posavec potom je dodao kako je Srednja škola Prelog jedna od onih škola u koju možete doći kao učenik, otići kao maturant, upisati i završiti Fakultet i doći raditi kao profesor. Veseli podatak da gotovo svi oni koji završe školu imaju posao, s obzirom da se radi mahom o deficitarnim zanimanjima, a oni koji idu na fakultete ih i završe. – dodao je.

Mala škola velikog srca

– Srednja škola Prelog je mala škola velikog srca, u kojoj je učenik ime, a ne broj. Svih 25 godina možete svesti u razlog zašto je važno školstvo, obrazovanje, obrazovanje kao stup jednog društva. – rekao je župan i potom se osvrnuo na dogradnju zgrade Srednje škole Prelog.

– Projektna dokumentacija za školu, koja može biti centar izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma koji nam je toliko potreban je spremna, no potreban je samo jedan mali poticaj od onih kojih to mogu i koji odlučuju da se objavi natječaj i počne dogradnja.

Na kraju, gradonačelnik Ljubomir Kolarek je istaknuo kako je u kontaktu s uredom premijera, te je Srednja škola Prelog na poziciji prestižnih projekata Sjevera. – Sigurno je kako neće biti izostavljena dok god sam ja gradonačelnik te ćemo se boriti kao što smo se i prije 25 godina borili za njezino osnivanje. – napomenuo je.

Grad i škola imaju sjajnu suradnju

– Grad Prelog imao je krajem devedesetih veliku ulogu u osnivanju Srednje škole Prelog. Bilo je to vrijeme kada nisu svi ni u našoj županiji bili naklonjeni ideji osnivanja srednjoškolske ustanove u Prelogu. Ponosan sam što sam tada bio dio Organizacijskog odbora kojemu je na čelu bio gradonačelnik Mladen Mezga. Bili su tu i Stjepan Bahlen, Vladimir Horvat, Stjepan Hrešć, Aleksej Milinović, Nahid Mesmar, Stjepan Pandur i Marijan Lazar te moja malenkost.

Danas Grad Prelog vrlo uspješno surađuje sa Srednjom školom Prelog. Kao i u slučaju Osnovne škole Prelog, iako nismo vlasnici uvijek se odazivamo pozivima iz Srednje škole Prelog. 2018. i 2020. godine Grad Prelog je uložio oko 22 tisuće eura u kupnju dviju nekretnina koja će omogućiti proširenje Srednje škole Prelog. Od 2019. godine uloženo je preko 25 tisuća eura u nabavu udžbenika i radnih bilježnica za učenike Srednje škole Prelog. Suradnja je obostrana te se zahvaljujem Srednjoj školi Prelog što se uvijek zahvaljuju pozivima na sudjelovanje u našim manifestacijama i događanjima.- zaključio je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije