pridružite se

DUGA LISTA Evo gdje sve u Međimurju možete proslaviti maškare

Narodno veselje i šarene boje zavladat će Međimurjem jer se bliže maškare!

Fašnik, poznat i kao karneval, u Međimurju nije samo prilika za maškaranje i zabavu, već je duboko ukorijenjen u tradiciju i kulturu ovog područja. Ovaj karnevalski običaj obilježava se različitim manifestacijama diljem Međimurja, gdje svaki grad ili selo ima svoje specifične načine proslave.

Jedan od najupečatljivijih elemenata fašnika u Međimurju su svakako maškarane povorke koje će oživjeti ovaj vikend ulice gradova poput Čakovca, Preloga, Murskog Središća i drugih mjesta. Maskirani sudionici, od malih do velikih, obučeni u šarene kostime i maske, prodefilirat će ulicama uz glazbu, ples i smijeh, stvarajući nezaboravnu atmosferu koja osvaja srca svih posjetitelja.

Posjetitelji će imati priliku kušati tradicionalne međimurske delicije poput gibanice, buhtli, zlevanke i raznih mesnih specijaliteta, čime će se dodatno upoznati s bogatom kulinarskom baštinom Međimurja.

Uz sve to, fašnik je i vrijeme kada se Međimurci okupljaju s obitelji i prijateljima te zajedno uživaju u duhu zajedništva i veselja. Bez obzira jeste li mali ili veliki, maštovitost i kreativnost su ključne riječi fašničkih proslava, a svatko tko se pridruži ovom veselom događaju bit će srdačno dočekan i uključen u nezaboravno iskustvo.

Evo gdje sve možete proslaviti fašnik u Međimurju:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije