bundeki ugostili ekstrema

CZK RUDAR Alpinist Željko Bockovac predstavio je svoju treću knjigu ‘Ekstrem’

U srijedu 31. siječnja u CZK „Rudar“ poznati hrvatski alpinist Željko Bockovac zainteresiranoj je publici predstavio svoju treću knjigu „ Ekstrem“ koja u 15 autobiografskih priča govori o njegovim odabranim planinarskim i alpinističkim doživljajima

Izuzetno zanimljivo interaktivno predavanje odisalo je istinskom Bockovom pričom koja je krenula od najmlađih dana i skrivenih odlazaka na okolne vrhove najbližeg Biokova pa preko mnogobrojnih alpskih vrhova u prostranstva Južne Amerike i na istok u Himalaju. Govoreći o realnim proživljavanjima planinara od stjecanja prvih iskustava pa preko strahova, želja, nadanja, sreće u nesreći, prisjećanja na izgubljene planinarske prijatelje, Bocko je stasao u vrlo iskusnog planinara koji planinu doživljava ne samo kao izazov, već i kao saveznika i mjesta u koje danas može voditi i svoju obitelj. Planina je za svakoga, ovisno o individualnim mogućnostima i htjenjima, tvrdi Bockovac, ali i njegova je knjiga za svakoga, od početnika do iskusnog alpiniste jer svatko može pronaći nešto za sebe.

Budući da je Bockovac po prvi put boravio u najsjevernijem hrvatskom gradu, nije skrivao iznenađenje ljepotom grada, prostorom dvorane te Bundekovim gostoprimstvom i himnom društva koja ga je oduševila.
Vjerujemo da će Bocko još koji put doći u naš grad s nekom novom knjigom ili nekim novim planinarskim pričama. Želimo mu još puno planina, puno izazova, a zahvaljujemo se i našoj podružnici „Lončeki“ i Bojanu Bariću koji nam je Bocka i doveo u naš grad.

Sljedeće zanimljivo predavanje održat će se u srijedu, 7. veljače u 19 sati u Centru za kulturu Rudar i to pod nazivom ‘Od Međimurja do Himalaje’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije