uspješan projekt

MLADI INFORMATIČARI Bliži se održavanje Zimske škole informatike u Graditeljskoj školi

Zimska škola informatike održavat će se od 17. do 24. veljače u Graditeljskoj školi Čakovec

Zimska škola informatike dugogodišnji je uspješan projekt krovne informatičke organizacije u Hrvatskoj – Hrvatskog saveza informatičara – koji će se od 17. do 24. veljače 2024. održati u Čakovcu. Zahvaljujući izuzetnim rezultatima članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub, međimurskim udrugama pripala je čast da budu domaćini ovog važnog događaja i u Čakovcu ugoste najbolje mlade informatičare iz cijele Hrvatske, kao i bivše olimpijce te renomirane IT stručnjake.

Tijekom sedam dana održat će se niz predavanja i radionica za najbolje informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, čiji je cilj nadograditi njihovo znanje te ih pripremiti za nadolazeća natjecanja i buduće tržište rada. Temeljem dosadašnjih rezultata pravo sudjelovanja na radionicama i predavanjima na temu algoritama i programskih jezika ostvarilo ječetrdesetak najboljih hrvatskih informatičara, a kako bi omogućile što većem broju djece i mladih da sudjeluju u procesu prijenosa znanja i vještina, udruge MIS i MIK tom će prilikom organizirati i dodatne radionice za zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce iz naše županije.

Uz navedeno, u sklopu 29. Zimske škole informatike, udruge MIS i MIK u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara, održati će besplatnu edukaciju za nastavnike i ostale zainteresirane predavače i mentore. Radionica će održavati svakim danom od 19. do 23. veljače od 17 do 19 sati u Graditeljskoj školi Čakovec za sve  one s područja Međimurske županije, dok će za sve zainteresirane iz drugih krajeva pristup biti omogućen online pristupom. Edukacija predstavlja dinamičan program usmjeren na unapređenje pedagoških vještina nastavnika informatike u području razvoja računalnog razmišljanja. Fokusirana na upotrebu Python programskog jezika, ova radionica pružit će nastavnicima konkretne alate, metode i pristupe za efikasno poučavanje računalnog razmišljanja te rješavanje problemskih zadataka. Prijave traju do popunjenja mjesta, a moguće je prijaviti se ovdje: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=9C-zdu8tF0Sg2G1ghva97USWAFJ4SihMjzuNCFEsXJtUNDJKUkdWOEVOM0JaSlgzOEFUSzIwOEYxTCQlQCN0PWcu

Detaljnije informacije o edukaciji za nastavnike: https://udruga-mis.hr/edukacija-za-nastavnike-razvoj-racunalnog-razmisljanja-kroz-python-programski-jezik/ .

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije