20. rođendan

FOTO Članice USR ‘Sport za sve’ Mačkovec svečanom sjednicom proslavile svoju 20. obljetnicu

Nakon što su u 2023. godini bile organizatorice uspješnog 27. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena koji im je poslužio kao prvi dio proslave, članice Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Mačkovec početkom 2024. godine održale su u Društvenom domu Mačkovec svoju svečanu sjednicu, kojom su i službeno proslavile 20 godina postojanja

Udruga iz Mačkovca jedna je od uspješnijih i aktivnijih udruga na našem području koja se bavi sportskom rekreacijom te kontinuirano već puna dva desetljeća promiče važnost zdravog načina života, bavljenja rekreacijskim aktivnostima u odrasloj dobi, ali i poticanjem zajednice na kretanje.

To su potvrdile rezimirajući svoje projekte, aktivnosti i uspjehe, počevši od 5. veljače 2003. godine kada su održale svoju osnivačku sjednicu skupštine, pa do danas. O postignutom, organiziranim brojnim natjecanjima i druženjima tijekom godina, pritom su govorile predsjednica USR „Sport za sve“ Mačkovec Nada Ciglarić i voditeljica udruge Jasminka Patafta.

Uz pripremljenu izložbu novinskih članaka kojima su se slavila njihova postignuća te izložene nagrade, pehare i medalje, prisjetili su se svih aktivnosti prve predsjednice Jasminke Kovačić i prve tajnice Sanje Kuhar, kao i inicijalnih 26 članica udruge.

U svojih 20 godina, Mačkovec, Čakovec i Međimurje uspješno su predstavljale na brojim natjecanjima sportske rekreacije, pa među mnogobrojnim uspjesima ističemo samo neke – dobivenu plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora 2008. godine za uspješno provedene programe sportske rekreacije na lokalnoj razini, u kategoriji – male urbane sredine i godišnju nagradu Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ – medalju za razvoj i unapređenje sp. rekreacije za 2007.

Iste su godine bile domaćini 5. hrvatskog festivala sportske rekreacije žena, a u 2016. i 2023. domaćini županijske razine festivala. Domaćinstvom u 2023. godini plasirale su se na državnu smotru u Karlovcu gdje su uz osvojena dva srebra i jednu broncu uzele ekipno 4. mjesto u zemlji. Krajem prošle godine u udrugu je stiglo još jedno priznanje, nagrada županijskog saveza u obliku medalje – za unapređenje sportske rekreacije.

Na svim postignućima, kao i na dva desetljeća uspješnog rada, djelovanja i utjecaja na našu zajednicu, čestitala im je osobno na svečanosti i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. „Veliko bravo na činjenici da djelujete punih 20 godina, već je i to uspjeh sam po sebi, uz sve nagrade, rezultate i postignuća koji su iza vas. Hvala vam što neumorno među Mačkovčanima promičete važnost brige o zdravlju i kretanju, što organizirate brojna natjecanja i druženja tijekom godine, ali i što na radnim akcijama uređujete i uljepšavate kraj u kojem živite, čime pokazujete brigu i ljubav za naš Mačkovec. 

Još jednom i ovom prilikom čestitke svima, svih danas 35 aktivnih članica, aktualnom vodstvu, bivšim predsjednicama te svima koji su na bilo koji način zaslužni što ovakve udruge postoje i obogaćuju našu zajednicu. Želim vam još puno godina druženja i aktivnosti kroz koje punite baterije, te nam uz svoju pozitivu i energiju dajete nadu i perspektivu u stvaranju boljeg društva“, rekla je u svom obraćanju gradonačelnica.

Aktivnoj udruzi pritom se obratila i predsjednica međimurskog saveza „Sport za sve“ Danica Glad„Čestitam vam ovaj divan jubilej, želim da i dalje svoje napore usmjerite u sve one aktivnosti koje nam čine dobro za zdravlje i život općenito, da uživate u sportu i ostvarujete uspjehe na svim natjecanjima kao i dosad.

Hvala vam i na domaćinstvima i organizacijama, znamo da to nije lak posao, no zaista smo se i kao suorganizatori u savezu i kao natjecatelji, uvijek lijepo osjećali u Mačkovcu“, rekla je predsjednica, a čestitkama se pridružio i predsjednik Mjesnog odbora Krunoslav Vidačić, vidno ponosan na domaću udrugu. „Mjesni odbor oduvijek je podržavao i nastavit će podržavati rad naše udruge, a ovim vam putem zahvaljujem na svoj pomoći te dobroj suradnji kojom zajedno brinemo za Mačkovec“, zaključio je.

Svečanosti su uz gradonačelnicu, predsjednicu međimurskog saveza te predsjednika MO prisustvovali i predstavnici prijateljskih sportskih udruga Žiškovec, Šenkovec i Plešivica, predstavnici lokalne zajednice – dobrovoljnog vatrogasnog društva, udruge umirovljenika, udruge mladih, udruge „Zajedno za druge“, bivša predsjednica udruge Vera Sršan i drugi.

Spomenimo kako je svečanost poslužila i kako bi se dodijelila priznanja članicama, za 20 godina rada u udruzi te za 15 godina i više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije