25 GODINA RADA

KLUB VINOLJUB NEDELIŠĆE Četvrt stoljeća ljube vino, hranu, glazbu i žene!

Članovi Kluba Vinoljub iz Nedelišća proslavili su 25. godišnjicu uspješnog djelovanja

U ponedjeljak, 22. siječnja, počelo je misom za sv. Vinka i preminule članove Vinoljuba, uz blagoslov vinogradara i alata. Svečanost je nastavljena u starom vatrogasnom domu.

Na početku je jednoglasno prihvaćeno pristupanje dvaju novih članova – Filipa Novaka i Izabele Ladič. Mladi par ima novi nasad na Perjaku u Svetom Urbanu. No prvo se moraju dokazati, proces traje godinu dana. Mentor će im biti Marinko LadičPipica, Izabelin otac.
Slijedio je nadahnuti govor predsjednika Milivoja Kossija o omiljenoj temi – kulturi stola kako on to voli reći.

Čuvanje tradicije

-Zajedno smo 25 godina, bez trzavica i trudimo se stvoriti što bolju kapljicu. I u Bibliji se vino spominje više od 300 puta, ali treba ga piti umjereno. Evo s nama su i župnik, kapelan i kantor. Njegujemo narodne običaje, prvi smo iz zaborava izvukli štovanje sv. Vinceka. Imamo i nekoliko sommeliera te dižemo količine i kvalitetu. Odlično smo svladali i sljubljivanje vina s hranom, a tu ide i glazba – kazao je Kossi, a netko je doviknuo: “I žene!”
Istaknuta je stručna podrška Milorada Šubića vinoljubima, a Nikola Novak i Jasna Hajdinjak zahvalili su im za doprinos turizmu Općine Nedelišće. Dodijeljene su plakete i zahvalnice godišnjacima i sponzorima, a potom je krenula točka razno, uz bogatu trpezu. Gotovo svatko u klubu nešto svira pa je i glazbena kulisa bila odlična i ubrzo je krenuo ples. Pilo se umjereno…

Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3588

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije