NOVA RAVNATELJICA

DOM ZDRAVLJA ČAKOVEC Dr. Vlatka Pleh nova je ravnateljica Doma zdravlja Čakovec!

Dr. Pleh predstavila je smjernice razvoja Doma zdravlja Čakovec

Dom zdravlja Čakovec, zdravstvena ustanova koja ove godine obilježava tri desetljeća rada, dobio je novog ravnatelja. Nakon dr. Nevenke Krčmar te dr. Branka Vrčića novoizabrana ravnateljica ove primarne zdravstvene ustanove je dr. Vlatka Pleh, koja je na današnjoj konferenciji za medije predstavila smjernice rada Doma zdravlja.

>> DOM ZDRAVLJA ČAKOVEC Dr. Vlatka Pleh nova je ravnateljica Doma zdravlja Čakovec!

– Jedna od prepreka koju moramo prevladavati je kadrovski deficit koji je prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Jedna od smjernica razvoja Doma zdravlja je i korištenje suvremenih tehnologija i inovativnih načina organizacije rada, jačanje preventivnih aktivnosti, osmišljavanje zdravstvenih programa u smislu povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite na terenu, osnovat ćemo ambulante za kronične bolesti u kojoj će raditi specijalno educirane medicinske sestre što će biti dodatna usluga za pacijente u Međimurju te ćemo nastaviti opremanje zdravstvenih ordinacija, poručila je nova ravnateljica dr. Pleh naglasivši kako je Dom zdravlja jedan od najsuvremenijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

U Domu zdravlja radi 54 liječnika obiteljske medicine, od toga je 26 specijalista te se nastavljaju daljnje specijalizacije liječnika. Trenutno je na specijalizaciji troje liječnika iz obiteljske medicine, dvoje iz pedijatrije te jedan iz medicine rada.

– Svaka promjena u zdravstvenim ustanovama treba biti predstavljena javnosti, a osobito kad je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti koja je prvi doticaj pacijenta s liječnikom. Već prije 15 godina prepoznali smo važnost primarne zdravstvene zaštite, sami smo krenuli u izgradnju nove zgrade Doma zdravlja sa željom da nam sve zdravstvene ustanove budu u jednom krugu jer brzina i reakcija su itekako važni, istaknuo je župan Matija Posavec.

– Dr. Pleh je preko 25 godina u sustavu primarne zdravstvene zaštite te je osoba koja definitivno ima stručno znanje. Kao županija koja je osnivač svih zdravstvenih ustanova u Međimurju mogu reći da smo do sada vrlo aktivno surađivali u razvoju ideja i prijedloga kako poboljšati sustav primarne zdravstvene zaštite na području Međimurske županije, te smo uveli stomatološka dežurstava vikendom, grupe liječnika obiteljske medicine koji su dežurni vikendom i još mnogo toga. U novom valu, s novim osvježenjem, i dalje namjeravamo jačati sustav primarne zdravstvene zaštite, dodao je Posavec naglasivši kako je Međimurska županija zadnjih godina ulagala značajna financijska sredstva u zdravstvene ustanove.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač zahvalila je dosadašnjem ravnatelju dr. Vrčiću na 12 godina rada i zajedništva u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te članovima Uprave naglasivši kako Međimurje ima jednu od najboljih mreža primarne zdravstvene zaštite.

– Za vrijeme mandata dr. Vrčića napravljeno je mnogo, uveli smo specijalističke ambulante, specijalizacije, odvojili sanitetski prijevoz te niz drugih stvari. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji možemo biti ponosni na našu primarnu zdravstvenu zaštitu, poručila je Tošić-Grlač te čestitala dr. Pleh na izboru za mjesto ravnateljice Doma zdravlja te joj poželjela svako dobro u vođenju zdravstvene ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije