U Prelogu održan Festival jagoda

Na Trgu slobode ispred Doma kulture u Prelogu 26. svibnja održan je Festival jagoda. Miris jagoda širio se ispred preloškog Doma kulture i bila je ovo još jedna uspješna gradska turistička manifestacija.

Predstavili su se Srednja škola Prelog, ugostitelji s područja Grada i proizvođači jagoda iz Podravine. – Jagoda je u svijetu prisutna već stoljećima. Osim lijepog izgleda i odličnog okusa jagoda sadrži čitav niz hranjivih sastojaka koji pozitivno djeluju na zdravlje čovjeka. Plod jagode je također izvor zaštitnih tvari koje omogućuju pravilan rast i razvoj ljudi, a koje ubrzavaju i oporavak od bolesti.

Mnoga istraživanja upućuju na to da su jagode izvor korisnih sastojaka u borbi protiv raka, kardiovaskularnih bolesti, slabljenja imunološkog sistema i neuroloških poremećaja. Najpoznatiji su afrodizijak među voćem – kažu u Turističkoj zajednici Grada Preloga.

Osim što su imali priliku kušati kolače s jagodama, posjetitelji su mogli i kupiti to slasno voće. Za glazbenu podlogu pobrinula se limena glazba, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije