Od 1. lipnja skuplji vrtić u Svetoj Mariji

Od 1. lipnja bit će veća ekonomska cijena za boravak djece u Dječjem vrtiću Kockavica. Tako je, na prijedlog Upravnog vijeća vrtića, na svojoj sjednici odlučilo Općinsko vijeće Općine Sveta Marija.

Nova cijena za desetosatni boravak je 1.408 kuna, umjesto dosadašnjih 1.220. Omjer financiranja je 45% roditelji, a 55% otpada na općinu. Za roditelje to je dodatan trošak u visini od 84,60 kuna (dosada 549, a po novome 633,60), a za općinsku blagajnu povećanje iznosi 103,40 kuna.

Općinsko čelništvo ističe da je do povećanja cijene trebalo doći jer je ta predškolska ustanova u prva tri mjeseca u minusu za gotovo 20 tisuća kuna. Razlozi manjka su visoki računi za režije, rast cijena namirnica, troškovi pedagoškog standarda prema HACCP-u i putni troškovi zaposlenika koji će odsada biti puno manji.

Iako su u općini svjesni da je svaki novi namet u današnje vrijeme nepopularan, na temelju svega bili su primorani povećati ekonomsku cijenu kako bi vrtić mogao pozitivno poslovati. Novi iznos baziran je na 35 djece.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije