Dani Međimurja u Zagrebu 9. i 10. lipnja

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba i ove godine u Parku Opatovina organizira Dane Međimurja u Zagrebu koji će se održati od 9. i 10. lipnja sa središnjom manifestacijom tradicionalnog 17. Međimurskog proštenja.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Zagreb i Međimurska županija. U subotu, 9. lipnja na prostoru ispred Zagrebačke kaedrale, Trg bana Josipa Jelačića i Zrinjevac u vremenu od 10 do 13 sati održat će se promenadni koncert limene glazbe Puhačkog Orkestra iz Goričana.

Nedjeljni program započinje u 10 sati svetom misom u Zagrebačkoj katedrali koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz direktan prijenos HTV-a. Program Međimurskog proštenja nastavlja se u Parku Opatovina prijavkom zapovjednika Zrinske garde Čakovec, svečanom sjednicom i kulturnim programom u kojem će sudjelovati KUD Kotoriba, KUD Zasadbreg, Ženski pjevački zbor iz Čakovca i drugi gosti.

Tu je i nezaobilazna vulica kolačov, starih međimurskih zanata, lisitara, košaraša i vinara te kulinarska ponuda međimurskih specijaliteta i vina. Tom će prilikom Zavičajno društvo Međimurje proslaviti dvadesetu obljetnicu svoje obnove 1992.godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije