Svi ukradeni bicikli na internet stranici međimurske policije

U posljednje vrijeme na području PU međimurske zabilježen je povećani broj otuđenih bicikala. Kako bi javnost potaknuli na veću samozaštitu u prostorijama Policijske uprave međimurske održana je press konferencija za novinare.

Uz redovno izvješćivanje javnosti o stanju sigurnosti na području Međimurja, medijima se obratila i policijska službenica za prevenciju Policijske uprave međimurske, Marina Matulic-Horvat.

U posljednjih osam godina Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Čakovca provodi preventivnu akciju pod nazivom “Zaštitimo svoj bicikl” koja obuhvaća evidentiranje bicikala i njihovih vlasnika u teritorijalno nadležnim policijskim postajama te sadrži i preventivne odnosno samozaštitne mjere građanima koje mogu samostalno poduzeti kako bi dodatno zaštitili svoje bicikle i na taj način ujedno smanjili broj njihovih krađa.

Jedna od novina vezano na tu preventivnu akciju je otvaranje bannera pod nazivom “Pronađeni bicikli” na početnoj web stranici Policijske uprave međimurske gdje građani mogu pronaći preventivne savjete, ali isto tako i pogledati slike pronađenih i otuđenih bicikala deponiranih u nadležnim policijskim postajama.

Ukoliko netko od građana prepozna svoj bicikl, a nije prijavio njegov nestanak odnosno otuđenje, da bi bicikl preuzeo, mora dokazati njegovo vlasništvo (dokumentima, slikom, posebnim karakteristikama bicikla poznatim samo vlasniku, a svakako mora navesti mjesto i vrijeme nestanka bicikla). Točnost svojih navoda ovjerava popisom na zapisniku pod kazneno-materijalnom odgovornošću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije