U Šenkovcu se osniva Klub studenata

U Šenkovcu se osniva Klub studenata

Tihomir Benčić, voditelj projekta “Programi mladih 2012” u Općini Šenkovec najavljuje novi planirani projekt koji bi se ubrzo trebao provesti u toj općini budu li popratne informacije pozitivne te naravno bude li interes studenata i mladih iz dovoljno velik.

Radi se o ideji osnivanja Kluba studenata. Planirani su susreti studenata vikendom kada mnogi od njih dolaze kući iz raznih gradova Hrvatske i inozemstva.

U sadašnjem sportskom domu Gorčica, Općina Šenkovec spremna je ustupiti dio prostora studentima odnosno mladima iz Šenkovca i Knezovca. Tada bi mladi konačno dobili neki svoj prostor koji bi kreirali prema vlastitim zamislima i potrebama.

Za sada je zamišljeno da prostor bude uređen kao mini kafić gdje bi mladi i studenti imali mogućnost provesti subotnje prijepodne ili popodne (ovisno o potrebama bilo koji drugi dan) u opuštenoj atmosferi uz kavicu, čaj, piće, slatkiše ili grickalice. Takvim potezom želi se spriječiti da mladi odlaze u kafiće jer često puta upravo financijski razlozi sprječavaju mlade da se okupljaju i druže.

Na to mjestu osiguralo bi se povezivanje mladih, razmjena iskustava (npr.oko zaposlenja), mišljenja, skripta, knjiga, dogovor o potrebama i mogućnostima za daljnje djelovanje u vidu radionica, organiziranja akcija, turnira itd.

Jedna od mogućnosti razvoja kluba studenata je kreiranje klupske iskaznice, kojom bi članovi ostvarivali određene popuste – popust kod frizera, popusti na fotokopiranje, organizirana nabava literature, popust na fotografiranje, nabava jeftinijih proizvoda, ulaznica za kino, bazene itd.

Uz aktivnosti  vođenja radionica i njihovog provođenja, studentima će se moći ponuditi organiziranje izleta i piknika u prirodi.

Ukoliko mislite da možete pomoći u ostvarivanju ovog projekta ili mislite da imate ideje koje mogu pomoći, preuzmite anketni listić na stranicama Općine Šenkovec, popunite ga i pošaljite natrag na email radionice.senkovec@gmail.com ili još jednostavnije, svratite u općinske prostorije od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16:00 sati, gdje će rado  svaku vašu sugestiju ili prijedlog razmotriti pokušati ostvariti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije