U subotu, 26. svibnja “Festival jagoda” u Prelogu

Jagoda je u svijetu prisutna već stoljećima. Osim lijepog izgleda i odličnog okusa jagoda sadrži čitav niz hranjivih sastojaka koji pozitivno djeluju na zdravlje čovjeka. Plod jagode je također izvor zaštitnih tvari koje omogućuju pravilan rast i razvoj ljudi, a koje ubrzavaju i oporavak od bolesti.

Mnoga istraživanja upućuju na to da su jagode izvor korisnih sastojaka u borbi protiv raka, kardiovaskularnih bolesti, slabljenja imunološkog sistema i neuroloških poremećaja. Najpoznatiji su afrodizijak među voćem.

Crveno, mirisno, najukusnije voće kasnog, nabujalog proljeća s pravom nazivaju i voćem ljubavi. Jer daje sve, potpuno, bez ostatka. Kao što naš nepoznati pjesnik sažima u kaplju pjesme (haiku) – jagodu odaje već i miris koji nosi i njezinu boju, a boja okus.

Manifestacija će se održati u subotu 26. svibnja 2012. godine sa početkom u 9 sati na Trgu slobode (ispred Doma kulture) gdje će Vas privući neodoljivi miris jagoda.

U navedenu manifestaciju uključuju se: Srednja škola Prelog, ugostitelji sa područja Grada (Gradska kavana Lovac, Pizzeria Rosa i slastičarnica Holiday, Restoran “Prepelica” Otok, Catering “Lovrenc”) i proizvođači jagoda iz Podravine.

Za kolače će se pobrinuti tvrtka za proizvodnju hrane i pića “Monika” iz Ivanovca.

– Pozivamo sve ljubitelje jagoda da se odazovu ovoj manifestaciji – poziva zamjenik predsjednika Turističke zajednice Grada Preloga Ivan Gradečak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije