SUDJELOVALI NA HODOČAŠĆU

Međimurski branitelji i članovi njihovih obitelji sudjelovali na 30. hodočašću u Mariji Bistrici

Na hodočašću su sudjelovali branitelji i članova njihovih obitelji iz Međimurja

U nedjelju, 2. listopada održano je 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj koji slavi 25 godina od osnutka, u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici. Na hodočašću su između ostalih sudjelovali branitelji i članova njihovih obitelji iz Međimurja u organizaciji Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Misno slavlje koje je održano u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, vojnim biskupom monsinjorom Jurom Bogdanom, prvim vojnim biskupom Josipom Jezerincem, predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom Tomom Vukušićem te drugim biskupima i provincijalima, biskupskim vikarima, vojnim i policijskim dekanima i kapelanima.

Nuncij je u svojoj propovjedi između ostalog istaknuo: – Samo onaj koji istinski služi, ispunjavajući svoju dužnost iz ljubavi, taj živi punim životom, čak ako se osjeća beskorisnim, jer na vjeruje da je učinio nešto posebno ispunjavanjem svoje dužnosti, Gospodin će ga nagraditi i učiniti da uvijek živi.

Vojni biskup Jure Bogdan istaknuo je: – Draga nam domovina Hrvatska, kojoj se okrutno trgala i rašivala haljina dostojanstva i časti, iznjedrila je u najbolnijim trenutcima svoje Kalvarije najodanije i najodlučnije, hrvatske branitelje koji su, zagledani u ideale vječite, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, omogućili toliko žuđeni mir i potrebnu slobod.

Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisjetio se branitelja.

 – Uvijek kada dođemo u ovo svetište u molitvama i mislima su nam na prvom mjestu naši hrvatski branitelji koji su svoje živote položili za slobodnu državu Hrvatsku – rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije