Međimurcima odsada na usluzi petnaest timova hitne pomoći

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije mr. sc. Mirela Štefe dr. med. spec. hitne medicine uputila je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Provedba reorganizacije hitne medicine u Međimurju rezultirala je odvajanjem djelatnosti hitne iz Doma zdravlja Čakovec u novoosnovanu županijsku ustanovu Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije koja je započela s radom 17. travnja 2012. godine. Prije formiranja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije pod okriljem Doma zdravlja Čakovec u Međimurju je djelovalo osam timova hitne pomoći, a sada ih djeluje čak petnaest.

Krajem travnja ove godine započela je s radom Ispostava Zavoda u Prelogu. Novčana sredstva za rekonstrukciju prostora za obavljanje djelatnosti u Ispostavi Prelog osigurali su Dom zdravlja Čakovec i Županijska bolnica Čakovec, na čemu im ovim putem zahvaljujemo. Administrativne poslove vezane uz osnivanje i početak rada Zavoda obavila je Međimurska županija svojim izuzetnim angažmanom.

Od Ministarstva zdravlja Zavod je dobio tri nova vozila, nove defibrilatore i respiratore. Povećana su i financijska sredstva od HZZO-a predviđena za rad hitne medicinske pomoći u Međimurju. Zaposleno je petnaest novih djelatnika. Paralelno s reorganizacijom hitne medicinske pomoći predviđeno je i osnivanje Centara obiteljske medicine (COM) u Čakovcu i u Prelogu.

Do početka rada COM-ova Dom zdravlja Čakovec je sa svrhom osiguravanja kontinuiteta i dostupnosti primarne zdravstvene zaštite osiguranicima tijekom svih dana u tjednu, izradio novi raspored rada radnog vremena ordinacija opće/obiteljske medicine i pedijatrijskih ordinacija. Novi raspored prilagođen je potrebama stanovništva i novim okolnostima vezanim uz početak rada Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. 

Reorganizacijom hitne medicinske pomoći pacijenti će dobiti ujednačenu, bržu, dostupniju, učinkovitiju i kvalitetniju hitnu medicinsku uslugu kroz svih 24 sata dnevno. Sve informacije o potrebi hitnih intervencija mogu se dobiti pozivom na broj telefona 94. Sve ostale potrebe korisnici zdravstvene zaštite, moći će riješiti kod liječnika opće/obiteljske medicine i pedijatara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije