Mladi iz Donjeg Pustakovca u svjetlosti hodili prema Sisku

Hrvatska katolička mladež svake druge godine sastaje se u gradovima diljem Lijepe naše slaveći Boga u vjeri i molitvi. Ove je godine, pod motom “U svjetlosti hodimo”, osmi po redu susret održan u gradu Sisku, 5. i 6. svibnja.

Ispred župne crkve sv. Kvirina, gdje je održano svečano euharistijsko slavlje, okupilo se 30 tisuća mladih hrvatskih kršćana, a među njima su bili i mladi iz Donjeg Pustakovca. Prema Sisku su krenuli u s prijateljima iz ostalih župa donjomeđimurskog dekanata u čijem su se društvu i duhovno pripremali za susret kroz tri pripremna susreta u Prelogu.

Procesija kroz Sisak, uvodni program ispunjen pjesmom te meditacija prije same svete mise obogatile su ozračje ispred crkve sv. Kvirina iščekivanjem i radošću mladih. Predvoditelj svete mise bio je kardinal Josip Bozanić, a nadahnjujuću propovijed održao je Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup.

Govorio je o svjetlosti, kao simbolu Krista, koja osvjetljuje naš životni put. Upozorio nas je da ne podliježemo privlačnostima lažnog sjaja današnjeg svijeta, već da slijedimo Božji naum jer samo tako možemo biti sretni.

Dodao je i kako se ne moramo bojati budućnosti ma kakva god ona bila, nego da ostanemo postojani u dobru jer će Krist uvijek biti uz nas. Riječima: “Najljepši je ovaj dan upravo zbog vas, koji ste ovdje došli s vjerom Kristovom u srcu i koji svojom nazočnošću svjedočite da ima duha, da ima vjere, da ima nade u mladeži hrvatskoga naroda,” zasigurno je učvrstio vjeru svih mladih okupljenih ispred crkve sv. Kvirina.

Iz Kluba mladih “Pustakovčan” upućuju zahvale njihovom domaćinu župniku Župe svetog Antuna pustinjaka Mladenu Vuku, što je uložio mnogo truda kako bi im boravak u Odri Sisačkoj bio što ugodniji.

Također, zahvaljuju svim obiteljima koje su ih na velikodušan način ugostile i pripremile im topli obrok i krevet, volonterki Ivoni iz Siska koja im je u ta dva dana bila odličan vodič i savjetnik  Mladi iz Donjeg Pustakovca vesele se već novom susretu koji će biti održan u Dubrovniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije