VIDEO I FOTO: U Donjem Pustakovcu održane Igre mladih MŽ-e

>> U Donjem Pustakovcu održane Igre mladih Međimurske županije (Subota, 27.8.2016.)

Alka je pogođena u sridu, krumpir oguljen, put oko svijeta otputovan, pivo ispijeno, a štafeta uspješno otrčana! O čemu je ovdje riječ?

Održane su već 6. po redu Igre mladih Međimurske županije u organizaciji Kluba mladih ‘Pustakovčan’! Protekle subote, 27. kolovoza, na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu okupile su se formalne udruge i neformalne skupine mladih kako bi odmjerile snage u ovim neobičnim disciplinama.

Svim okupljenim natjecateljima i gostima obratili su se tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te predsjednik Mjesnog odbora Donjeg Pustakovca Igor Ivković. Pohvalili su trud Kluba mladih “Pustakovčan” koji svake godine okuplja mlade Međimurce na Igrama mladih te svima poželjeli dobru zabavu i fair play borbu u natjecanjima.

Prije samog natjecateljskog dijela ministar Darko Horvat održao je kratko, ali poučno predavanje namijenjeno upravo mladim ljudima o modelu obrazovanja prema kojem bi srednjoškolci i studenti, po završetku svog školovanja, umjesto na Zavodu za zapošljavanje, završili na radnim mjestima u svojoj struci.

Na ovogodišnjim Igrama mladih sudjelovalo je 14 ekipa, sastavljenih od mladih iz svih krajeva Međimurja. Ekipe su se natjecale u pet različitih i vrlo kreativnih igara; međimurskoj alki, u kojoj se alkar umjesto na konju nalazi u tačkama te skuplja što veći broj bodova. Nakon nekoliko pogodaka u ništa, u sridu ili u ostatak alke, natjecanje se nastavilo na stazi za transport i guljenje krumpira.

U toj igri cilj je da jedan član ekipe prenese što više krumpira do drugog člana koji te krumpire mora oguliti, a pobjednik je ekipa s najvećom masom oguljenih krumpira. Nakon pokazivanja svojih kulinarskih umijeća, ekipe su mogle pokazati kako stoje s vlastitom ravnotežom. Naime, put oko svijeta s balonom igra je u kojoj se osoba vrti oko štapa, a zatim se vraća na start i mora probušiti balon zavezan oko struka drugog člana ekipe.

Iako zvuči jednostavno, nakon 10 krugova oko štapa najteži je zadatak otrčati na početak bez gubljenja ravnoteže, orijentacije ili padanja. Kad su se svi dobro nasmijali putnicima oko svijeta, uslijedilo je nadmetanje u popularnoj igri beer pong, odnosno stolnom pivometu. Nakon što nacilja i stolnoteniskom lopticom pogodi čašu piva na stolu, natjecatelj mora što prije ispiti pola litre piva, ali slamčicom. Posljednja igra, štafeta, održava se u pomalo romantičnom okruženju jer se trči po mraku, a staza je osvijetljena bakljama te sadržava različite prepreke i zadatke.

Titulu najboljih na ovogodišnjim igrama odnijela je ekipa Udruge studenata Međimurja 1, drugo mjesto zauzela je ekipa Udruge mladih Zasadbreg 2, a treće mjesto pripalo je Udruzi mladih Palinovčan. Iako je natjecateljski duh bio prisutan u svim igrama, mladi su se u navijanju, pauzama, a posebno nakon igara družili kao da su svi iz iste ekipe.

Za odličnu atmosferu, koja je bila u zraku tijekom cijelih Igara, zaslužni su dobro raspoloženi mladi Međimurci, ekipa Kluba mladih “Pustakovčan”, ali naravno i Grupa Meteori čija je svirka zabavljala goste do kasnih sati. Članovi Kluba mladih “Pustakovčan” zahvaljuju Međimurskoj županiji na potpori i financijskoj pomoći, ostalim sponzorima koji su na razne načine pripomogli organizaciji ovog događaja, svim udrugama mladih, ali i neformalnim skupinama koje su se odazvale na Igre te svim posjetiteljima, gledateljima i navijačima što su svojim dolaskom pridonijeli uspjehu ovogodišnjih Igara mladih Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije