Završila 20. HUPE konferencija s 400 sudionika

U opatijskom Hotelu Adriatic održana je 20. jubilarna HUPE konferencija. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića čija je glasnogovornica Zrinka Vrabec Mojzeš na tečnom engleskom, a zatim i protokolarnom hrvatskom pozdravila prisutne. Gotovo 400 sudionika iz cijele zemlje i inozemstva prisustvovalo je na 60-ak zanimljivih predavanja i radionica.

Kao i svake godine, konferenciju je otvorio domaći predavač – profesorica Marija Andraka s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, za kojom su slijedila svjetski poznata imena poput Davida Crystala, Lindseya Clandfielda i Olhe Madylus.

Društveni život na HUPE konferencijama je nešto čime se organizatori izuzetno ponose, a ove je godine predstavljen ”Speaking Shakespearean” Davida Crystala, Pecha Kucha s Lindseyem Clandifieldom, London Calling stand up Comedy te DJ party. Svakodnevna podjela iskustava među sudionicima konferencije, sve redom profesorima engleskog jezika koji poučavaju sve naraštaje – od djece do odraslih.

Našu županiju u organizatorskom odboru zastupaju profesorice Lidija Branilović (urednica HUPE Newsletter-a) i Željka Novak (predsjednica HUPE podružnice za Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju), obje iz OŠ dr.Ivana Novaka Macinec, ali se ove godine na konferenciji našlo još nekoliko međimurskih predstavnika.

Unatoč recesiji koja je zadesila našu državu, a i svijet, broj predstavnika na konferenciji bio je veći nego u protekle dvije godine pa se možemo nadati kako će i sljedeća, 21. HUPE konferencija, koja će se na istom mjestu održati od 18. do 21. travnja 2013. godine, oboriti rekorde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije